Bakanlık harekete geçti: Vatandaşı mağdur eden işletmelere rekor ceza

Bakanlık harekete geçti: Vatandaşı mağdur eden işletmelere rekor ceza
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, vatandaşı mağdur eden işletmelere kesilen cezaların 361 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Twitter hesabından vatandaşı mağdur eden işletmelere yönelik atılan adımları paylaştı.

Bolat, gıda ve market denetimlerinde yıl başından bu yana kesilen cezaların 361 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Denetimlerinin aralıksız olarak sürdüğünü belirten Bakan Bolat, yaptığı paylaşımda, "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ve Reklam Kurulu eliyle idari yaptırımları gecikmeksizin uyguluyoruz. Perakende ve elektronik ticarette özellikle KOBİ'lerimizi korumaya ve haksız ticari uygulamaları ortadan kaldırmaya dönük önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

GIDA VE MARKETLERİN DENETİMİ

Bolat, vatandaşları haksız uygulamalardan korumak için sürdürülen gıda ve market ürünlerine ilişkin denetimler kapsamında bakanlık bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme ve Reklam kurullarınca cezalar uygulandığını anımsattı.

Bolata ayrıca şunlara yer verdi:

"Gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat uygulamaları kapsamında 86 milyon lira, tüketici mevzuatına aykırılıklardan dolayı 47 milyon lira, aldatıcı reklamlardan dolayı 43 milyon lira olmak üzere 2023 yılında toplam 176 milyon lira idari para cezası uygulanmıştır. Buna göre, 2023'te otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşlarımızı mağdur edenlere uygulanan para cezası toplam 361 milyon liraya ulaşmıştır."

Ticaret Bakanı Bolat, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile alışveriş merkezlerinin ortak giderlerinin paylaşımı ile ortak gelirlerin kullanımının adil bir zemine oturtulduğunu ve bu süreçlerin bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenmesine yönelik düzenleme yapıldığını kaydetti.

Buu yıl "Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun"da değişikliğe gidilerek, toptancı hallerinde tahsis hakkı bulunan iş yerleri için 12 yıllık kira süresinin 18 yıla çıkarıldığını berliten Bolat, kira ücretlerinin artışından kaynaklı sebze ve meyve fiyatlarında oluşması muhtemel artışların önüne geçilerek enflasyonla mücadeleye katkı sağlandığını belirtti.

Bolat'ın paylaşımı şöyle:

fahis.png

o1.jpg

o2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.