B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı? Bakan Yerlikaya detaylarıyla konuya açıklık getirdi

B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı? Bakan Yerlikaya detaylarıyla konuya açıklık getirdi
Motosiklet kullanan kişilerin merak ettiği konulardan en önemlisi ‘B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı’ sorusu oluyor. B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motor kullanabilir mi diye merak edenler için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan bir açıklama gelmişti. İşte konunun detayları…

B sınıfı ehliyet sahibi olanlar motor kullanımı konusunda pek çok detayı merak ediyor. Sahip oldukları ehliyetle motor kullanıp kullanamayacaklarını öğrenmek isteyen kişiler, en çok “B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı” sorusunu gündeme taşıyor.

Öyleyse, B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motor kullanabilir mi? İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında ne söyledi? B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanma konusuyla ilgili detayları verelim.

B SINIFI EHLİYETLE 125 CC MOTOR KULLANILIR MI?

Motor kullanmayı düşünen ve B sınıfı ehliyeti bulunan kişiler son günlerde sık sık B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılabilir mi diye soruyor. Bu sorunun cevabını Bakan Yerlikaya detaylarıyla açıkladı.

1651032460-15-sportishka-com-p-krasivie-baikerskie-mototsikli-krasivo-fot-17.jpg

Bu konuda yapılan çalışmalara açıklık getiren Bakan Yerlikaya, B sınıfı ehliyetle 125 cc altında motor kullanmak isteyenlerin eğitim alması gerektiğinin altını çizdi.

Son yıllarda motosiklet kullanımından doğan kazaların ve ölüm oranlarının artış gösterdiği de Bakan’ın açıkladığı bir konu olarak gündeme geldi. Tehlikeli durumların oluşmaması için eğitimden bahseden Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli. Tehlikeli motor kullanan, koruma ekipmanları ve kask kullanmayan, hem kendine hem de diğer sürücülere zararı olan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerimiz artarak devam edecek."

maxresdefault.jpg

125 CC MOTOR EHLİYETİ HANGİSİ?

Pek çok kişi B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı diye merak etmesinin yanında, bu motorlar için hangi ehliyetin kullanılması gerektiğini sorguluyor. Bu sorunun cevabı şöyle verilebilir; 125 cc ye kadar silindir hacmi bulunan motorlar A1 sınıfı ehliyetle kullanıma uygundur.

Motor gücü 35 kw yani (47 beygire kadar) olanlar ise A2 sınıfı ehliyetle kullanılabiliyor. Yani 500 cc silindir hacmine kadar motosikletler A2 ehliyetle kullanılabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.