Avrupa Birliği bu kez Apple Pay uygulamasını hedef aldı

Avrupa Birliği bu kez Apple Pay uygulamasını hedef aldı
İOS cihazlarında bulunan NFC yongasının Apple Pay haricinde diğer mobil ödeme sistemlerine de sunulması için hazırlanılıyor.

Apple'a ikinci darbe!

Avrupa Birliği Apple’a ikinci darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği bu kez Apple Pay uygulamasını hedef aldı.

Donanım Haber’de yer alan bilgilere göre, Apple ülke fark etmeksizin kendi koyduğu kuralları uygulaması ile biliniyor ancak artık yavaş yavaş devletlerden tepkiler gelmeye başladı. Önce şarj girişini standarda bağlayan Avrupa Birliği şimdi de Apple Pay platformunun adil olmasını istiyor.

Gelen bilgilere göre Avrupa Komisyonu firmanın Apple Pay özelliğini adil bir şekilde kullanıp kullanmadığını araştırıyor. Apple kendi cihazlarında NFC özelliğini sadece Apple Pay için aktif ediyor ve üçüncü tarafı kısıtlıyor. Komisyon buna karşı.

Gelecek yıl tamamlanacak tebligatta NFC bileşeninin üçüncü taraf ödeme sistemlerinin kolayca erişebileceği şekilde optimize edilmesi istenecek. Böylece Google Pay gibi farklı ödeme sistemleri de kullanılabilecek. Apple’ın buna nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor ancak hiç de iyi olacağını söyleyemeyiz. Apple Pay ile rakip olacak diğer platformlar haliyle gelirleri de azaltacaktır

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.