AB'ye en çok iltica başvurusu yapan millet arasında Türkler 3'üncü sırada

AB'ye en çok iltica başvurusu yapan millet arasında Türkler 3'üncü sırada
Avrupa Birliği'ne (AB) en çok iltica başvurusunda bulunan milletler arasında Suriyeliler ve Afganlardan sonra Türklerin olduğu açıklandı.

Avrupa Birliği''nin (AB) ulusal istatistik ofisi olan Eurostat, iltica başvurularına ilişkin verilerini yayımladı. Eurostat''ın verilerine göre Türklerin; Suriyeliler ve Afganlardan sonra en çok iltica başvurusunda bulunan millet olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği’nin ulusal istatistik ofisi Eurostat’tan yayınlanan iltica başvurusu yapan bireylere ilişkin veriler; Türklerin Suriyeliler ve Afganlardan sonra en çok başvuru yapan millet olduğunu ortaya koydu.

Ekim 2022 itibariyle Avrupa Birliği dışından AB üye ülkelerine yapılan ilk iltica başvurularının sayısının ağustos ayına oranla yüzde 10, Ekim 2021’e oranla yüzde 66 artış kaydederek 99.175’e ulaştığı belirtildi.

Ekonomim''de yer alan habere göre; en çok başvuru 18.420 başvuru ile Suriye vatandaşlarları tarafından yapılırken, bunu 13.695 ile Afganistan vatandaşları takip etti. Üçüncü sırada ise 6.770 başvuruyla Türk vatandaşları geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.