Atilla Yeşilada doların çökeceği borsanın rekor kıracağı tarihi açıkladı

Atilla Yeşilada doların çökeceği borsanın rekor kıracağı tarihi açıkladı
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar ve borsa yorumu gündeme bomba gibi düştü.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan dolar kuruna ilişkin sürpriz bir açıklamaya imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 21 Mart 2024 tarihli toplantısından 500 baz puanlık faiz artırımı kararını açıkladı ve bu kararla birlikte haftalık repo ihale faizi yüzde 45'ten yüzde 50 seviyesine geldi.

dolar-tl-002.jpg

YEŞİLADA: DÖVİZİ BOZDURUP TL'YE GEÇİN

Bu gelişmeler sonrasında vatandaşların ne yapması gerektiğine dair önerilerde bulunan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, "Dövizi bozdurup TL'ye geçin" çağrısında bulunarak yatırımcıları uyardı. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamalarını hatırlatan Yeşilada, "Mehmet Şimşek, 'Merkez Bankası enflasyona karşı ne yapacağını biliyordur ve eli tamamen serbesttir' ifadelerini kullandı.

“BORSAYA GİRİN”

Erdoğan'la para politikası konusunda tamamen aynı fikirde olduklarını söyleyen Yeşilada, “Merkez Bankası'ndan 500 baz puanlık artış kararı çıkarsa artık korkmayın, her şeyi alın, borsaya girin, devlet tahvili alın, TL mevduata geçin, dövizden tamamen çıkın" dedi. Faiz oranlarının yüzde 55-60 aralığında olacağını belirten Yeşilada, “Bu durum yabancı yatırımcılar için çekici olabilir, dolayısıyla Türkiye'ye döviz girişinde bir artış bekleyebiliriz. Merkez Bankası'nı bu cesur kararı için tebrik etmek gerekir” şeklinde konuştu.

112086606-dolartl-001.jpg

“ESKİSİ GİBİ ARTIK OLMAYACAK”

Kredi alımı artık eskisi gibi kolay olmayacağının altını çizen Yeşilada, vatandaşlar kredi çekerek beyaz eşya almak veya tatil yapmak gibi düşüncelere kapılmamasını söyledi. Yeşilada, “Önümüzdeki dönemde kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarındaki faiz oranlarının 7 puana kadar artırılmasını bekliyorum.Bu, yüzde 25'e denk gelen bir faiz anlamına geliyor. Bu da demek oluyor ki insanlar artık cebindeki plastik kartları evde bırakacak ya da bankalar bu kartları zorla toplamaya başlayacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.