Atatürk'e büyük saygısızlık 'Bunu da gördük'

Atatürk'e büyük saygısızlık 'Bunu da gördük'
Bursa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında belediye tarafından hazırlanan afiş tepkilerin odağı oldu.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında belediye tarafından hazırlanan, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının arkasına ünlü sinema oyuncuları ve çizgi film karakterleriyle tasarlanıp ilçedeki reklam panolarına asılan afişler büyük tepkiye neden oldu.

Tepkilerin bir gün ardından afiş panolarda kaldırıldı. Çoğu kullanıcı ve siyasilerden ise tepkiler geldi. Olayın ardından Belediye Başkanı Mehmet Kanar açıklamalarda bulundu.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN SERT TEPKİ

Zafer Partisi Genel Başkanı olan Ümit Özdağ'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda afişe sert tepki göstererek şu sözleri paylaştı:

"Bursa Mustafakemalpaşa’nın AKP’li Belediye Başkanı 24 Kasım Öğretmenler Günü için astırdığı ve sonra toplattığı afiş. Atatürk’ün arkasında Hababam sınıfının ve Hollywood filmlerinin öğretmen karakterlerinin fotoğrafları var. İğrenç. Midem bulandı. Ahlaksızlık. Atatürk’e ve öğretmenlerimize özellikle de şehit öğretmenlerimize büyük saygısızlık"

VATANDAŞLARDAN TEPKİ YAĞDI

Afişe vatandaşlar da sosyal medyadan tepki gösterdi. Tepkilerden bazıları şöyle:

“Dün sabah meydandaki bilboardlarda görünce gerçek mi diye tekrar tekrar baktım. Yazık gerçekten. Mehmet Kanar, şaşırtıcı olsa da önemli günlerde her zaman Atatürk'ü ön planda tutar. Bu sefer neden böyle oldu veya kimden akıl alındı anlam veremedim.”

“Atatürk ile aynı kareye shoplanacak bir şey var ise, o sadece bayraktır.”

“Şuna bir yorum yapsak halkı kin ve bilmem neye teşvik etme derler, şunu asmaya utanmıyorlar ama.”

BELEDİYE BAŞKANINDAN BİR GÜNLÜK AFİŞ AÇIKLAMASI

Afişlerin tepki görmesinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Sadece gençlere yönelik 1 günlük afiş tasarladık. Gençlerin, Öğretmenler Günü’nün farkına varması için, Badi Ekrem gibi unutulmaz karakterlerle bir afiş tasarladık. Ertesi gün başka bir tasarım ortaya koyduk. Ortada bir yanlış anlaşılma var. Biz planlama dahilinde, Z kuşağının anlayabilmesi için böyle bir afiş hazırladık” dedi.

f-isnbbweaabecj.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.