"Atatürk" dizisini yayınlamayan Disney'e inceleme başlatıldı

"Atatürk" dizisini yayınlamayan Disney'e inceleme başlatıldı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı alan Disney+ hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Arif Aydın KAPLAN / KAMU SON HABER

Şahin, sosyal medya hesabından, "Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir." mesajını paylaştı.

RTÜK Başkanı Türkiye Cumhuriyetinin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli toplumsal değer olduğunu belirtti ve basına yansıyan "Ermeni lobisi müdahalesi" iddialarının da titizlikle araştırıldığını vurguladı.

asfasfasdasda.jpg

ERMENİ LOBİSİ İDDİASI

Ermeni sayfaları sosyal medyada "Atatürk" dizinin Disney Plus platformunda yayınlanmasını tepki göstermişti. Bir Ermeni sayfası şu sözlerle Disney'e çağrı da bulundu:

"Disney Plus'a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk'ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz"

Ermeni lobisi baskıları sonrasında Disney, "Atatürk" dizisini platformunda yayınlamayıp FOX TV'de yayınlanacağı öğrenildi. Sosyal medyada vatandaşlar Disney'in Ermeni lobisi baskılarına boğun eğdiğini etti.

Bazı kullanıcılar karar sonrası platformda üyeliğini iptal etti.

ERMENİ HABER SAYFASINDAN "MUTLULUK" PAYLAŞIMI

Ermeni haber sayfası, iptal kararının ardından tepki çeken bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, "Disney+'ın Atatürk dizisini iptal etme kararı aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 29 Ekim 2023'te yayınlanması planlanan altı bölümlük bir dizi olan yayını duyurmasına ve Emma Wattson'ın kadrosu dahil 8 Milyon Dolar harcadığı bildirilmesine rağmen, platform akıllıca onu yayınlamamayı seçti. Yapımcılığını Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ithafen Disney Plus'ın üstlendiği dizi, şimdi sinema filmine dönüştürülerek 3 Kasım'da sadece Türk sinemalarında gösterilecek. Dizinin platformdaki yayınını iptal etme kararının, Ermeni cemaatinden gelen baskı ve Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin (ANCA) taleplerinden etkilendiği bildirildi." ifadeleri kullanıldı.

ermeni-lobisinin-paylasimi-ortaligi-ayaga-16182632-7261-m.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.