Astronot olamayınca, hayalini sergiye dönüştürdü

Astronot olamayınca, hayalini sergiye dönüştürdü
Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı, kentin tanıtımı için astronotla 21 farklı mekanda çektiği 21 fotoğrafı bir AVM'de vatandaşların beğenisine sundu.

Fotoğraf sanatçısı Cengiz Kudat, Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliğinden esinlendi. Ardından Diyarbakır'ı tanıtmak maksadıyla kentin plakasını da simgeleyen 21 rakamından yola çıkılıp birbirinden farklı 21 mekanda astronot kıyafeti giyen modelle gerçekleştirdiği fotoğraf çekimlerini tamamladı.

ÇOCUKLUK HAYALİYMİŞ
Kudat, astronotla birlikte çektiği fotoğrafları Ceylan Grup ve Karavil Grup ortaklığında hayata geçen kiralama ve yönetimi ENS Danışmanlık tarafından yapılan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi Ceylan
Cengiz Kudat, absürt hikayeleri her zaman yaptığını, absürt fotoğraflar çekmeyi sevdiğini dile getirdi. Astronot olmak çocukluk hayali olduğunu söyleyen Kudat, hayalini gerçekleştiremediği için de böyle bir fotoğraf sergisi yapmaya karar verdi.
“Yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde çalışıyorum” ifadelerini kullanarak Kudat, şöyle konuştu:
“Diyarbakır'ın 21 farklı mekanında 21 farklı konseptiyle fotoğraf çektik. Bunu da Ceylan Karavil Park AVM'de sergiledik. İnsanların ilgisi güzel. Astronotun kendisi de burada. İnsanlarla fotoğraf çekiyor. İnşallah başka yerlerde de sergileyeceğiz.”
Ziyaretçilerden Sümeyye Çevik, şaşırdığını dile ifade ederek, “Çocukların toplandığını gördüm. Gelip gördüğümüzde fotoğrafların aşırı otantik olduğunu gördük. Sanatsal ve halktan her şeyi hitap ediyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.