Artık yemeden önce 2 kez düşüneceksiniz: Bu meyveler Canan Karatay'ın kara listesinde

Artık yemeden önce 2 kez düşüneceksiniz: Bu meyveler Canan Karatay'ın kara listesinde
Yaz aylarında herkesin severek tükettiği, meyveler Prof. Dr. Canan Karatay'ın kara listesine girdi. İşte yazın uzak durulması gereken o meyveler...

Meyveler vücudumuz için bir dizi yarar sunan doğal besin kaynağıdır. Yeterli ve doğru miktarda tüketilen her meyve vücudumuzun sağlığı için olumlu etkiler sağlar. Ancak her şeyde olduğu gibi meyvenin de aşırı ve yanlış tüketimi fayda yerine zarar oluşturur. Yanlış zamanlarda tüketilen meyveler, sindirim sorunların, diyabet ve kalp sağlığına veya kilo alımına neden olabilir.

Sağlıklı bir yaşam için sık sık uyarılarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, yazın kesinlikle uzak durulması gereken meyveleri sıraladı. Özellikle akşam yemeğinden sonra meyve yenilmemesi hakkında uyardı.

KARATAY'DAN KRİTİK UYARI!

Prof. Dr. Canan Karatay, Youtube platformunda meyveler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Özellikle şeker hastalarının kirazdan uzak durmaları gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca kayısı meyvesinin zerdali meyvesine göre daha çok miktarda şeker içerdiğini belirtti. Bu nedenle kayısı yerine zerdali tüketimini tercih edilmesine işaret etti. Genetiğiyle oynanmış ve ilaçlı meyveler hakkında sık sık uyarı yapan Karatay, nektari yerine şeftali tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Karatay; karpuz, kavun, üzüm ve incirin de tüketim miktarının kontrolünün sağlanmasına vurgu yaptı. Çünkü bu 4 meyve ürik asit ve trigliserid açısından yüksektir. Yalnızca hastaların değil sağlıklı bireylerin de bu 4 meyvenin dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti. Karatay, koyu renkli meyvelerin yaz aylarında tüketilmesini önerdi. Karadut, mürdüm eriği veya böğürtlen gibi meyveleri tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.