Araç sahipleri için resmen iptal oldu ‘Milyonların beklediği karar sonunda geldi’

Araç sahipleri için resmen iptal oldu ‘Milyonların beklediği karar sonunda geldi’
Milyonlarca araç sahibi için yeni dönem başladı. Araç sahiplerinin beklediği karar sonunda geldi. Artık o karar iptal oldu.

Milyonlarca araç sahibinin dört gözlediği karar sonunda duyuruldu. Alınan yeni kararla birlikte araç sahipleri için resmen yeni bir döneme geçilecek. Adana 4. Tüketici Mahkemesi'nin başvurusu üzerine yapılan detaylı bir inceleme sonucunda, araç satışı sonrasında eski sahibinin sigorta kapsamının 15 gün boyunca devam etmesi uygulamasının Anayasa'ya uygun olmadığı kararlaştırıldı.

O UYGULAMA SONA ERECEK

Bu tespitin ardından Anayasa Mahkemesi tarafından gerçekleştirilen ayrıntılı bir değerlendirme sonucunda, araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortası uygulamasının sona ereceği vurgulandı.

ekran-goruntusu-2023-09-18-091236.jpg

Bu kararın Resmi Gazete'de yayınlanması ve yasal bir nitelik kazanmasıyla birlikte, araç sahipleri için önemli bir dönemeç yaşandı. Artık, araç satışının ardından eski sahibinin sigortasının devam etmesi zorunluluğu sona ermiş oldu.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla birlikte, trafik sigortası düzenlemelerinde önemli bir değişiklik hayata geçti. Kararın yürürlüğe gireceği tarih, 9 ay sonrası olarak belirlendi. Araç devri sonrası zorunlu mali sorumluluk sigortası uygulamasının sona ereceği bu karar, trafik sigortası alanında yeni bir yol haritasının çizilmesine imkân tanıyabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.