Araç sahipleri dikkat o ödemeler için son 3 gün

Araç sahipleri dikkat o ödemeler için son 3 gün
Milyonlarca araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu o ödemelerde sona gelindi.

Her yıl olduğu gibi, Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) yıllık ödemeleri için son tarih yaklaşıyor. 2024 yılına ait ilk taksitin ödeme süresi 1 Ocak'ta başlamış olup, 31 Ocak'ta sona erecek.

MTV tutarları, bu yıl yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. Buna göre, 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olarak belirlendi. Söz konusu tutarların yarısına tekabül eden ilk taksit ödemeleri için son gün, 31 Ocak olarak belirlendi.

trafik.jpg

MTV ödemeleri, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere eşit iki taksitte tahsil ediliyor. Bu kapsamda, 1 Ocak'ta başlayan ilk taksit ödeme dönemi, 31 Ocak'ta sona erecek.

ÖDEMELER NERELERDEN YAPILIYOR ?

Vergi mükellefleri, ödemelerini Dijital Vergi Dairesi'nden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamalar aracılığıyla, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubelerinden gerçekleştirebilecekler.

yf8gq2-x.jpg

Öte yandan, vergi mükelleflerinin MTV'nin belirlenen süre içinde ödenmemesi durumunda aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemeleri gerekecek.

Ayrıca, yapılandırmalara ilişkin taksit ödemelerinin süresi de doluyor. Ekim-Kasım-Aralık 2023 dönemine ait KDV beyanı ve ödemesi ile birlikte 7326 sayılı yapılandırmada 15'inci, 7440 sayılı yapılandırmada da 8'inci taksitlerin ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.