Anneler örüyor çocuklar ısınıyor

Anneler örüyor çocuklar ısınıyor
Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi üyesi annelerinin “İlmek İlmek Sevgimizle Isıtıyoruz” projesi kapsamında sevgiyle ördükleri ilmekleri çocukları ısıtacak.

BURAK OTAK / Dokuz Sütun

Kartal Belediyesi’nin 2017 yılında başlattığı ’İlmek İlmek Sevgimiz ile Isıtıyoruz’projesi, bu yıl Anneler Derneği ile devam ettiriliyor. Proje kapsamında geçtiğimiz yıl Özel Kıraç Okulları öğrencilerinin ördüğü atkı ve bereler, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki bir okula gönderilmişti. Bu yıl ise Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi üyesi annelerin ördüğü atkı ve bereler, yine ihtiyaç sahiplerine Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gönderilecek. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi üyesi anneleri ile “İlmek İlmek Sevgimizle Isıtıyoruz” projesi için bir araya geldi. Sosyal sorumluluk kapsamında başlatılan proje ile sevgiyle örülen ilmekler çocukları ısıtacak.

n TEKSTİL ATIKLARI

Öte yandan Kartal Belediyesi, tekstil atıklarının geri dönüşüme kazandırılması yönünde yaptığı çalışmalara devam ediyor. Parça kumaş, iplik atıkları, şilte (pamuk balyalarında kullanılan kaneviçe), elyaf atığı, pamuk tozu, üstübü ve kadife tozu gibi endüstriyel katı atıkların yanı sıra vatandaşların evinde yırtık, sökük veya kullanılamayacak halde olan diğer kumaş parçalarının keçe üretimi için geri dönüştürülmesi için çalışma yapan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bütün bu atıkların keçe üretim tesislerinde bir takım işlemlerden geçirilip preslendikten sonra iyi bir yalıtım malzemesi ya da yataklar için dolgu malzemesi olarak geri dönüştürülmesine katkı sağlıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.