Android dünyasının en iyi kamerasına sahip olan telefonlar belli oldu

Android dünyasının en iyi kamerasına sahip olan telefonlar belli oldu
2023 yılında son teknoloji kullanılarak üretilen ve en iyi kameralara sahip olan Android telefonların listesi belli oldu.

Megapiksel, (milyon piksel) olarak ifade edilen kamera çözünürlüğünün fazla olması, çekilen fotoğraflardaki noktaların sayısının artmasına neden olur. Megapiksel ne kadar yüksek olursa, çekilen fotoğraf da o kadar kaliteli oluyor. Ancak kaliteli görseller elde etmek için yüksek çözünürlüklü kameralar yeterli değildir.

İşte Android dünyasının en kaliteli fotoğraf çeken cihazlarının listesi…

SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA

Bu cihaz 200 Megapiksel ISOCELL HP2 ana kameraya 12 Megapiksel ultra geniş açı, 10 Megapiksel telefoto kamera ve 10 Megapiksel periskop telefoto kamera dizilimi ile listenin birinci sırasında yer alıyor.

XİAOMİ 12T PRO

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi’nin, 12T Pro modeli, f/1.69 diyafram açıklığı ve optik görüntü sabitleme (OIS) özelliği ve sahip olduğu 200 Megapiksel kamera ile en iyi kameraya sahip olan telefonlar listesine girmeyi başarıyor.

HONOR 90 PRO

Kısa bir süre önce tanıtılan Honor 90 Pro’nun ön tarafında 50 Megapiksel + 2 Megapiksel çözünürlüklerinde çift kamera bulunmakta. Telefonun arka tarafında ise 200 Megapiksel ana kamera, Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) teknolojisi ile desteklenen 32 Megapiksel telefoto lens ve 12 Megapiksel ultra geniş açılı kamera şeklinde. Hem ön hem de arka kamera ile 4K‘da 30 FPS video kaydı alabilmek mümkün. Bu özellikleri sayesinde Android telefonlar arasında en iyi fotoğraf çekilebilecek cihazlar arasına girmeyi başarıyor.

REDMİ NOTE 13 PRO+ VE REDMİ NOTE 12 PRO+

Redmi Note 13 Pro+ modelinin arka tarafında 200 Megapiksel Samsung ISOCELL HP3 lens kullanılmakta. Bu özellik de onun en iyi kameraya sahip olan telefonlar listesine girmesine yetiyor.

INFİNİX ZERO ULTRA

Çözünürlük

Infinix kısa süre önce satışa sunduğu ınfinix zero ultra’yı 200 megapiksel kamerası ile donattı. Ayrıca bu cihazda 13 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 Megapiksellik derinlik sensörü de bulunmakta. Bu özellikler de onu rakiplerinden ayıran en büyük özelliklerinden biri oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.