Altın fiyatlarında o kritik güne dikkat 'Uzmanlar yatırımcıları uyardı'

Altın fiyatlarında o kritik güne dikkat 'Uzmanlar yatırımcıları uyardı'
Yatırımcılar altın fiyatlarında yaşanacak değişimi merakla bekliyor. Yeni haftada değişiklik gösteren altın fiyatları için uzmanlar FED kararını işaret etmeye başladı.

Yatırım üzerine tercih edilen altının fiyatlarıyla ilgili detaylar yatırımcıların radarında bulunuyor. Gözler ABD Merkez Bankası’nın FED kararının açıklanmasına çevrilmiş durumda olarak bekleyiş sürüyor.

ABD ekonomisiyle ilgili açıklanacak yeni veriler için meraklı bekleyiş sürerken, altın fiyatları yeni yönünü belirlemeden önce gerileme gösterdi. Ons altın fiyatları haftanın ilk günü 2 bin 21 dolarda seyrederken gram altın fiyatları 2 bin 19 lirada durdu. Çeyrek altın 3 bin 481 liradan alıcı buldu, Cumhuriyet altını 14 bin 219 lira oldu.

altini.jpg

UZMANLAR CUMA GÜNÜNE DİKKAT ÇEKTİ

ABD verileri altın fiyatlarındaki seyri değiştirecek. Bu yüzden Fed’in faiz kararı ile ilgili bekleyiş sürüyor. Fed tarafından 26 Ocak 2024 Cuma günü açıklanması beklenen PCE verisinin piyasada dengeleri değiştireceği öngörülüyor. Altın fiyatlarının kaderinin belirlenmesi bu karara bağlı kalacak.

altin-gram.jpg

City Index analisti Matt Simpson, PCE verisinin TÜFE raporundan yüksek çıkması halinde USD ayılarının dolara güç kazandırmak ve altının artmasını sınırlandırmak için korumaya devam edeceğinden şüphelendiğini ifade etti. Ayrıca PMI’da gerçekleşebilecek bir yükselişin, Fed’i etkileyeceği ve beklentileri geriye iteceği yönündeki tahminini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.