Özgür Özel ve Erdoğan masada anlaştı! Emekli maaşı o seviyeye çıkartılacak

Özgür Özel ve Erdoğan masada anlaştı! Emekli maaşı o seviyeye çıkartılacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere yeni bir haber verdi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Emeklilerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Kütahya İl Başkanlığı ziyaretinde milyonları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özel, yaptığı konuşmada emekli maaşlarına değindi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf açıklamalarına tepki gösterdi.

“BU İŞİN SİYASETİ YOK EL ELE VERECEĞİZ”

Özel, yaptığı açıklamalarda emekli maaşlarının artırılması gerektiği vurgusunu yaparak, “Cumhurbaşkanı'mızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey'e de söyledim. Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız” dedi.

aw201122-04.jpg

Öte yandan tüm Türkiye’yi 26 Mayıs Pazar günü Ankara’nın Tandoğan meydanında gerçekleşecek olan Büyük Emekli Mitingi'ne davet eden Özel, kim hak arıyorsa onun yanında olacaklarını ifade etti. Emekliler, çiftçiler öğretmenler, esnaflar kim olursa olsun meydanlarda hep beraber olacaklarını vurguladı.

“GARİBANIN YAKASINDAN DÜŞÜN”

Vergide adalet mesajı da vererek açıklamasını sürdüren Genel Başkan Özel, tasarrufla ilgili eleştirilerini yaptı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özet olarak Özel, konuşmasında şu detaylara yer verdi:

“Mehmet Şimşek çıkmış tasarruftan, acı reçeteden bahsediyor. Bunu bu hale getirip sonra bir IMF programı ile tasarruf istemek IMF'nin bir hayaletidir. Memlekette bir hayalet dolaşıyor. IMF'nin hayaleti.

aw201122-02.jpg

Hayalet emeklinin, memurun, çiftçinin kapısına gidiyor; 'Tasarruf yap, aç kal' diyor. Mehmet Şimşek... Kapımızdan çekil, zenginlerden iste. Adalet istiyoruz. Vergilerin yüzde 65'i dolaylı verdi. Vergiyi sizlerin aldığınız maaşlardan kesiyor. Sen gelir vergisini artır, vergi kaçıran yandaşlarından vergiyi topla, vatandaşın yakasından düş. Garibanın yakasından düşün.

Bunun için size ihtiyaç var, meydanları doldurmaya ihtiyaç var. Kim hak arıyorsa yanında olacağız. Siz mücadele ettikçe, biz mücadele ettikçe bu bozuk düzen değişecek. Hakça düzen gelecek."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.