Alkol grubuna dev zam 'Akşamcılara kötü haber'

Alkol grubuna dev zam 'Akşamcılara kötü haber'
Yeni yılla birlikte gelen zamlar hız kesmeden devam ediyor. TBYD Başkanı Erol Dündar bir alkol grubuna gelen zammı duyurdu.

1 Ocak itibariyle sigara, benzin ve motorin fiyatlarına zam gelmişti. Bunların yanında bir zamda bir alkol grubuna geldi.

Tütün ürünlerine 1 Ocak itibariyle 3 liralık zam yapılmıştı. Bununla birlikte en düşük sigara 50 liraya en düşük sigaranın fiyatı ise 60 lirayı görmüş oldu.

Akaryakıtta ise ÖTV zammı gelerek fiyatlar güncellendi. Yapılan zamma birlikte, 1 litre 95 oktanlı benzinden alınan ÖTV tutarı 7,5265 liradan 2,30 liralık artışla (1,92 kuruş +yüzde 20 KDV yani 38 kuruş) 9 lira 82 kuruşa çıkarıldı. Bununla birlikte benzin fiyatlarında ÖTV ve KDV dahil toplam litre başına 2.31 liralık artış oldu. Motorinin 7.05 lira olan ÖTV’si ise 1,80 liralık enflasyon farkı ve 36 kuruşluk KDV ile 2 lira 16 kuruş civarında artırılarak 9 lira 21 kuruş oldu.

ALKOL DE ZAMLANDI

Sigara ve akaryakıt zammının ardından şimdi de alkol fiyatlarına zam geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, gelen zammı sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre Dündar, Jack alkol grubuna zam geldiğini açıkladı.

Dündar, "İlk zamımız da geldi alkole #ZamGeldi Jack gurubuna" diyerek yeni zamlı listeyi paylaştı.

ekran-goruntusu-2024-01-04-081720.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.