Ali Yerlikaya ‘Gereği yapıldı’ diyerek duyurdu ’12 kişi daha gözaltında’

Ali Yerlikaya ‘Gereği yapıldı’ diyerek duyurdu ’12 kişi daha gözaltında’
Ali Yerlikaya 1 Mayıs olaylarına ilişkin 12 kişini daha gözaltına alındığını duyurdu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanına çıkmak için Saraçhane meydanında toplanan sivil toplum kuruluşları ve birçok grup sloganlar atarak Taksim’e yürümek istedi.

Ancak, İstanbul Valiliği’nin aldığı kararlar doğrultusunda 1 Mayıs’ta Taksim’de protokol dışında toplanmanın yasaklandığı bildirilmişti. Bu kapsamda Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınarak Taksim’e giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Bu gelişmeler üzerine 1 Mayıs’ta Saraçhane’de toplanan kalabalık Saraçhane’den yasağa rağmen Taksim’e yürümeye kalkıştı. Saraçhane’de polis barikatı ile karşılaşan kalabalık burada polise taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulundu.

12 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Bunun üzerine harekete geçen ekipler olaylara karışan şüphelilerin adresini tespit ederek çalışma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya X üzerinden “Gereği yapıldı’ başlığı ile bir paylaşımda bulundu.

Yaptığı paylaşımda Yerlikaya, 1 Mayıs’ta olaylara karışan 12 şüphelinin daha yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, böylece Saraçhane’de polislere saldıran ve yakalananların sayısının 42 olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, daha önce yakalanan ilk gruptaki 30 şüphelinin 27’si tutuklandığını 3’ününde adli kontrol kararı serbest bırakıldığını duyurdu.

asdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.