Akıllı şehir projeleriyle çağı yakaladı! Türkiye’nin örnek şehri oldu!

Akıllı şehir projeleriyle çağı yakaladı! Türkiye’nin örnek şehri oldu!
Türkiye’de akıllı şehir projeleri kapsamında Kayseri, iki projesiyle Türkiye’deki başarılı örnekler arasında yer aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, iki akıllı şehir projesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’ çerçevesinde Türkiye’deki başarılı örnekler arasında gösterildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yönetiminde düzenlenen kent yönetme çalışmalarında akıllı sistem projelerine yer verildi. Altyapı ve sosyal belediyecilik çalışmalarına ek olarak çağı yakalayan dijital çözümleriyle Kayseri, akıllı şehir projeleri geliştiriyor. Geliştirdiği projeler sonucundaysa Türkiye’deki akıllı şehir uygulamalarına örnek oldu.

aw067497-01.jpg

AKILLI ULAŞIM VE ENERJİ BAŞARISI GELDİ

Geliştirdiği projeler sonucunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın örnek uygulamalar araştırmalarında önemli bir yere sahip oldu.

Bakanlığın ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan Kayseri Büyükşehir, ulaşım konusunda ‘Akıllı Kavşak’, enerji alanında ise ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’ ile Türkiye’deki akıllı şehir uygulamalarına örnek gösterildi.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ ‘AKILLI KAVŞAK’ DÖNEMİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını optimize etmek için 'Akıllı Kavşak' sistemini hayata geçirdi. Kavşaklara yerleştirilen sensörler aracılığıyla yapılan otomatik sayımlar, yoğunluğun fazla olduğu yollara otomatik geçiş hakkı tanıyor.

aw067497-04.jpg

Bu yenilikçi sistem, trafikteki akış hızını artırmayı hedefliyor. Araç sayısının fazla olduğu geçişlerde beklemeleri ortadan kaldıran sistem, trafik fazlalığının önüne geçerek yakıt tasarrufu ve çevre güvenliği sağlıyor.

AKILLI ŞEHİRCİLİK ÇALIŞMALARI ULAŞIMI DESTEKLİYOR

Ulaşım konusunda gerçekleştirilen yeni düzenlemeler Akıllı Şehircilik konusunun en önemli ayaklarından sayılıyor. Bu uygulamalar ve düzenlemeler şu şekilde sayılabilir:

- Akıllı Bisiklet Uygulaması (KAYBİS)

- Akıllı Ödeme Sistemi

- Kayseri Kart Akıllı Geçiş Sistemleri

- Trafik Kontrol Merkezi

- Akıllı Kavşak Projesi

- Akıllı Otopark Projesi

- Akıllı Durak Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla 125 kavşakta akıllı kavşak sistemi yapılarak Trafik Kontrol Merkezi’nden yönetiliyor. Trafik Kontrol Merkezi’nden 300 adet kamera ile ana arterler ve kavşaklar da izleniyor.

aw067497-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.