AK Parti’nin 4 saatlik gizli MYK toplantısında tüm konuşulanlar sızdı

AK Parti’nin 4 saatlik gizli MYK toplantısında tüm konuşulanlar sızdı
AK Parti, yerel seçimlerdeki büyük yenilginin ardından Erdoğan başkanlığında MYK toplantısı düzenledi. 4 saatlik gizli MYK toplantısında konuşulanlar sızdı.

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı ağır yenilginin ardından önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı düzenledi. Toplantıda, seçimdeki başarısızlığın temel nedeninin ekonomi olduğu yönündeki söylemlere, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten itiraz geldiği iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, 4 saatten uzun süren toplantıda, seçim sonuçlarının arkasındaki temel etkenin ekonomik faktörler olduğu yönündeki görüşlere Şimşek'in karşı çıktığı belirtildi. Şimşek'in, "Günah keçisi sadece ekonomi değil. Ekonomik faktörlerin yanı sıra seçim yenilgisinin altında sosyolojik ve siyasal nedenler de yatıyor. Uyguladığımız ekonomi politikasının temel hedefi yüksek enflasyonla mücadele etmektir. Enflasyonun düşmesi, alım gücünün artması için önemlidir." şeklinde bir çıkış yaptığı öne sürüldü.

aw175284-01.jpg

Şimşek'in mevcut ekonomi politikalarının devam etmesi gerektiği yönündeki değerlendirmesinin ardından Erdoğan'ın, "Şimşek'e destek verdiği" ve "Ekonomi politikasına devam etmeli, enflasyon hedefi gerçekleştirilmeli, toplumun rahatlatılması önemlidir." yanıtını verdiği iddia ediliyor.

Erdoğan'ın kurmaylarına "kibir hastalığı" uyarısı yaparak, "partisinde değişim olabileceği" sinyallerini verdiği ve bu süreçte yalnızca AK Parti'nin merkezi yönetiminde ve kabinesinde değil, il ve ilçe teşkilatlarında da değişim olabileceği öne sürülüyor. AK Parti içinde, "Cumhurbaşkanımız, seçimde sorumlu olan herkese faturayı keserek, değişim sinyali verebilir." değerlendirmeleri yapılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.