Ailelere 1 yıl boyunca destek ödemesi yapılacak

Ailelere 1 yıl boyunca destek ödemesi yapılacak
Çocuğu olan ve dar gelirli vatandaşlara sevindiren bir haber Aile Bakanlığı tarafından duyuruldu ve başvuran ailelere destek ödemesi verileceği aktarıldı.

Çocuğu olan ve dar gelirli vatandaşlara sevindiren bir haber geldi. Aile Bakanlığı, başvuran çocuklu ailelere 1 yıl boyunca destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Çocuk başına değişen tutarlarda destek ödemesi yapılacağı belirtilerek en düşük tutarda destek alındığında yıllık 4 bin 200 TL ödeme yapıldığı vurgulandı.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Aile Bakanlığı tarafından 12 ay boyunca devam edecek desteklerde 1-2 çocuklu ailelere 350 TL verilecek. Para desteğinin miktarı çocuk sayısına göre değişecek. Bu yardım sayesinde masrafları karşılayamayan ailelerin ekonomik şartlarda biraz da olsa rahatlaması hedefleniyor.

SONUÇLAR 10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANIYOR

Söz konusu destek için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtilerek ödemelerin ise PTT üzerinden alınacağı vurgulandı. İsteyenler başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında gerçekleştirebilecek. Aylık yardımdan yararlanmak isteyenler başvurularını hemen yapıyor. Sonuçlar ise ilgili kişiler tarafından incelenerek 10 gün içerisinde açıklanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.