AFAD açıkladı: Ege'de deprem meydana geldi

AFAD açıkladı: Ege'de deprem meydana geldi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Ege'de deprem olduğu açıklamasında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ege Denizi''nde deprem olduğu bilgisini paylaştı. AFAD depremin bu sabah saat 08.01''de meydana geldiğini açıkladı.

Bu sabah saatlerinde meydana gelen depremin 4.1 büyüklüğünde olduğu öğrenildi. Meydana gelen depremin derinliği ise 11.42 kilometre olarak ölçüldü.

AFAD, depremi sosyal medya hesabından duyurdu.

UZMANLARDAN MARMARA DEPREMİ''NE İLİŞKİN UYARI

Maden Jeolojisi Yer Bilimleri ve Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Marmara 10-15 yıl içerisinde büyük bir deprem olmayacağını büyük depremi Girit adası çevresinde beklendiğini söyledi.

DEPREM 6.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLABİLİR

Maden Jeolojisi Yer Bilimleri ve Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Marmara bölgesinde önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde büyük bir deprem olamayacağını belirterek, "Marmara''da elbette deprem olacak ama abartıldığı gibi 7.0 büyüklüğü üzerinde bir deprem olmayacak. Çünkü İstanbul tarih boyunca böyle büyük bir depremle karşılaşmadı. 1963 yılında yaşanan seri depremler, Mayıs ayında başlayıp sırayla devam eden depremler oradaki enerjiyi aldılar. 1999''da yaşanan gölcük depremi oradaki fay hattında bulunan enerjinin bir kısmını boşalttı. Ben önümüzdeki 10-15 sene büyük bir deprem görmüyorum. Olursa da 5.8- 6.2 büyüklüğünü geçmeyecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.