Af yasası çıkacak mı? Kimleri kapsayacak?

Af yasası çıkacak mı? Kimleri kapsayacak?
Ünlü hukukçu Ersan Şen, Türkiye'nin 100'cü yılı olmasından dolayı genel af çıkmasını beklediğini söyledi.

Ünlü hukukçu Ersan Şen, Sözcü TV canlı yayınında gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu. Şen, programda genel "Af çıkacak mı?" sorusuna cevap verdi. Türkiye'nin 100'cü yılı olmasından dolayı genel af çıkmasını beklediğini dile getiren Şen, “Şunu net söyleyebilirim ki, 29 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti bir af düzenlemesi görecek” dedi

AF TÜM SUÇLARI KAPSAYACAK MI?

ekran-goruntusu-2023-10-20-141303.png

Şen, "Af çıkacak ben size söyleyeyim. Ama özel olacak ama genel ya da 3. tip denilen ceza indirimi şeklinde ancak bu tüm suçları kapsamayacak ve Anayasa Mahkemesi'ne bu mesele gidecek. Af düzenlemesinin kapsamı genişler mi bilinmez, geçmişte örnekleri oldu Rahşan Affı zamanında." açıklamalarında bulundu.

ESKİ BAKAN NET KONUŞMUŞTU

2023 yılının ilk haftalarında televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile buluşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan merakla takip edilen genel af konusuyla ilgili soruya net bir yanıt vermişti. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde herhangi bir infaz yasası düzenlemesinin gündemde olup olmadığı sorusuna yanıt veren Adalet Bakanı, "Herhangi bir infaz düzenlemesi çalışması yok" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.