Adeta birer FBI uzmanına dönüşeceksiniz 'Yalan söyleyenler bu tüyolar tek çırpıda ortaya çıkaracak

Adeta birer FBI uzmanına dönüşeceksiniz 'Yalan söyleyenler bu tüyolar tek çırpıda ortaya çıkaracak
Yalan söyleyeni bir çırpıda anlamanın formülü ortaya çıktı. İşte FBI uzmanlarından önemli tüyolar.

Yalanın, insan ilişkilerinde sıklıkla başvurulan bir taktik olduğu gerçeği, FBI uzmanları tarafından incelendi ve yalanı anlamanın bazı ipuçları ortaya çıkarıldı.

Scott Taylor gibi güvenlik alanında uzmanlaşmış kişiler, yalan söyleme durumlarını çeşitli davranışlarla tanımlıyorlar.

pek-cok-kisi-bilmiyor-ama-yalan-soylemek-hastalik-belirtisi-h1670234541-532260.pngGözlerin hızlıca kırpılması, yalan söylenirken artan stres ve baskı altında olduğunun bir göstergesi olabilir. Bu nedenle, yalan söylediğini düşündüğünüz kişinin gözlerine odaklanmak önemli.

Dudakları yalamak da, yalan söyleyen kişinin stres hormonu olan kortizol salgıladığını ve bu nedenle ağzın ve dudakların kuruduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla, kuruyan dudakları yalamak eylemi, kişinin dürüst olmadığının bir işareti olabilir.

ekran-goruntusu-2024-03-27-152919.pngSert ve zor yutkunma da, yalan söyleyen kişilerin vücutlarının belirli bölgelerindeki liflerin kasılmasıyla ilişkilendirilir. Bu durumda, vücudun hafifçe yana kayması veya çenenin yana yatırılması gibi işaretler yalanın bir göstergesi olabilir.

undercover-narcissist.jpgScott Taylor'a göre, yalan söyleyenlerin ikna etmeye çalışırken doğru söyleyenlerden farklı bir tutum sergilediği belirtiliyor. Yani, yalan söyleyenler anlatmak yerine satmaya çalışır ve bu nedenle daha ikna edici olmak için ek dolgu malzemeleri kullanırlar.

yalan-soyleme-davranisi.jpgBunun dışında, yalan söylediğini gösterebilecek diğer işaretler arasında yüze dokunma, yüzün kızarması ve dudakları sıkıştırma gibi davranışlar da bulunur. Bu belirtiler, yalanın altında yatan gerçeği anlamak için dikkatle gözlemlenmesi önem taşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.