'80 ton altın yıllardır yanlış yerde aranıyordu' Napolyon'un kayıp hazinesinin sır perdesi aralandı

'80 ton altın yıllardır yanlış yerde aranıyordu' Napolyon'un kayıp hazinesinin sır perdesi aralandı
Dünyanın en ünlü liderlerinden biri olan Napoyon’un, yaklaşık 200 yıldır kayıp olan büyük hazinesindeki sır perdesi aralandı. İşte haberin detaylar…

Rus tarihçi Vyaçeslav Rıjkov, Napolyon Bonapart’ın 1812’deki büyük Rusya seferinden çekildiği sırada sakladığı söylenen 80 ton altın ve değerli eşyanın Belarus sınırı yakınlarındaki Rudnya kentindeki bir gölde olduğunu ileri sürdü. Rıjkov’a göre, define 200 yıldır yanlış yerde aranıyor.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Napolyon'un 1812'deki büyük yenilgisinin ardından Moskova'dan çekilip Fransa'ya dönmek zorunda kaldığı sırada askerlerinin yağmaladığı 80 ton, yaklaış 400 at arabası dolusu altın ve diğer değerli eşyaları gömdüğüne dair 200 yıldırı aşkın zamandır süren bir söylenti mevcut.

Hazinenin Smolensk bölgesindeki Semlevo gölünde gömülü olduğu tahmin ediliyordu. Bölgede yapılan incelemeler sonucunda da Fransız ordusunun buranın yakınlarında çok sayıda silah ve mühimmat bıraktığı gözlendi. Birçok Rus tarihçi, arkeolog ve define avcısı da geçmişten beri bölgede hazineyi arıyor. Fakat kısa süre önce, Rus tarihçi Vyaçeslav Rıjkov, bu söylentilerle ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Napolyon'un hazinenin nerede olduğunu belli etmemek ve Rusları şaşırtmak için Semlevo Gölü'ne bir konvoy gönderdiğini söyleyen Rıjkov, Fransız imparatorun gerçek hazineyi güneye, Rudnya kentine, Bolşaya Rutaveç Gölü'ne gömdürdüğünü ileri sürdü.

Rıjkov'a göre, Bolşaya Rutaveç Gölü'nün ortasına kadar bir geçit yaptıran Napolyon, hazineyi gölün dibine gömdürdü.

Hazinenin Semlevo Gölü'ne gömüldüğüne dair söylentiler de Napolyon'un adamları tarafından kasıtlı olarak yayıldı.

Geçidin zamanla gölün içinde aşındığını belirten Rıjkov, gölde 1989 yılında yapılan incelemelerin suda yüksek miktarda gümüş iyonu bulunduğuna işaret etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.