8. yargı paketi Meclis'te

8. yargı paketi Meclis'te
8. yargı paketi TBMM'nin gündemine geldi.

TBMM Adalet Komisyonunda, kamuoyunda 8. yargı paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başladı.

Komisyonun başkanlığını AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel yürütüyor. Yüksel, görüşmelere başlamadan önce yaptığı konuşmada, teklifin hak arama hürriyetini güçlendirmeyi, suçla etkin mücadeleyi sağlamayı, yargılamanın hızlandırılmasını ve kişisel verilerin korunmasını hedefleyen önemli düzenlemelerin altı çizildi.

AKP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı 8. yargı paketi geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Bu paketin en dikkat çeken maddelerinden biri, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili. Buna göre, hükmün açıklanması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması durumunda, sanığa yüklenen suçtan dolayı yargılama sonunda hükmolunan ceza 2 yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezası ise, mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilecek.

Kanun teklifi, Adalet Komisyonunda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve burada milletvekillerinin oylamasına sunulacak. Bu teklifin yasalaşmasıyla birlikte Türkiye'deki ceza muhakemesi süreçlerinde önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.