6 ilde operasyon '12 tutuklama'

6 ilde operasyon '12 tutuklama'
Edirne merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, sahte araç kiralama siteleri üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen 12 şüpheli tutuklandı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden tanınmış firmaların adını kullanarak sahte araç kiralama sayfaları oluşturan bir şebeke olduğunu tespit etti. Bu şebeke, vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde ediyordu.

Polis ekipleri, Edirne'deki mağdurların şikayetleri üzerine harekete geçti ve yaptıkları çalışmalar sonucunda şüphelilerin sadece sahte araç kiralama değil, aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden yatırım vaadiyle borsa ve foreks dolandırıcılığı da yaptıklarını belirledi.

Son 5 ayda 193 dolandırıcılık vakasının bu şebekeyle ilişkili olduğu ortaya çıktı ve bu durum üzerine Edirne, Mersin, Adana, Şanlıurfa, İstanbul ve Samsun'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 16 şüpheli yakalandı ve Edirne'ye getirildi. Diğer yandan 2 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilirken, 5 firari hala aranıyor.

Şüphelilerin toplamda 193 olayda 8 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

edirne-merkezli-6-ildeki-dolandiriciliga-23301.jpg

edirne-merkezli-6-ildeki-dolandiriciliga-23301-1.jpg

edirne-merkezli-6-ildeki-dolandiriciliga-23301-2.jpg

edirne-merkezli-6-ildeki-dolandiriciliga-23301-4.jpg

edirne-merkezli-6-ildeki-dolandiriciliga-23301-3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.