500 bin TL’ye çalışacak işçiyi mumla arıyor 'Dev Türk şirketi duyurdu'

500 bin TL’ye çalışacak işçiyi mumla arıyor 'Dev Türk şirketi duyurdu'
O Türk şirketi 500 bin TL'ye işçiyi mumla arıyor.

Vietnam'ın Long Thanh Havalimanının ihalesini alan Türk şirketlerinden IC Holding'in 500 bin lira maaşlı personel bulamadığı belirlendi.

Vietnam'ın en önemli altyapı projelerinden birisi lan Long Thanh Havalimanı'nı kazanan Türk şirketlerinden IC Holding, aylık maaş olarak 400 milyon VND(500 bin lira) personel alımı gerçekleştirecek. Ancak 500 bin lira maaş teklifi ile personel bulma çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığı açıklandı.

Artan enflasyon ve faiş fiyatlar Türkiye'de işsizlik sorununu pekiştiriyor. Binlerce dolara ulaşan maaşlara rağmen yurt dışında işçi bulmak ise zorlaşıyor. Türk şirketlerinin Vietnam’da nitelikli işçi bulmakta zorlanması, maliyet ve ekonomik faktörlerin işgücü piyasası eğilimlerini nasıl etkilediği konusunda bir tartışmayı da derinleştirdi.

nnn.jpg

“BAŞVURAN YOK”

Vietnam'ın Tuoi Tre gazetesinin yer verdiği haberde 1,4 milyar dolar tutarında terminal inşaatının ana yüklenicilerinden IC İçtaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin Dong Nai eyaletindeki yetkililere 31 pozisyon için Vietnamlı personel bulunamadı belirtildi.

Bu pozisyonlar Yüklenici Temsilcisi, Proje Yöneticisi, Müdür Yardımcısı ve Yönetici olarak belirlendi. Şirket, adaya iki yıllık sözleşmede 75 milyon VND ila 400 milyon VND arası aylık maaş teklifi gerçekleştiriyor. Adayların benzer pozisyonda en az 3 yıl deneyimi olmalarını, lisans derecesinin olmalarını ve iyi derecede İngilizce bilmeleri gerektiğini paylaştı.

nn.jpg

YABANCI PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Bir Türk firmasının belirlenen maaş aralığında çalışan bulamaması sebebiyle Long Thanh Uluslararası Havalimanının projesinde yabancı işçi çalıştırılmasına onay verdiği duyuruldu. Havalimanının 25 milyon yolcu kapasiteli bölümünün önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanırken, ilk etabının 2025'te tamamlanması hedefleniyor. IC Holding Yönetim Kurulu'nun başkanlık görevini yürüten İbrahim Çeçen, iki ülke arasındaki yatırım ve işbirliği konularını görüşmek üzere geçen yıl Aralık ayı içerisinde Vietnam Başbakanı Pham Minh Trinh ile Ankara'da bir araya geldiği ise biliniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.