2024’te emeklilere ücretsiz olacak 'SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı yok

2024’te emeklilere ücretsiz olacak 'SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı yok
SGK, sağlık sistemlerinde yeni bir değişikliğe giderek 81 ilde uygulanacak ve emekliler için ücretsiz olacak uygulama başlattı. 2024'te ücretsiz olacak uygulamada SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık sistemlerinde yeni bir değişikliğe giderek 81 ilde uygulanacak ve emekliler için ücretsiz olacak uygulama için düğmeye bastı. SGK uygulaması Türkiye’deki emeklilerin sağlık sorunlarına çözüm olması amacıyla geçtiğimiz yıl bir uygulama başlatmıştı.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

Türkiye’nin her yerinde geçerli olan bu uygulamadan tüm emekliler 2024 yılı boyunca ücretsiz olarak yararlanabilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi tüm şartlar yeni yıl için de geçerli olacak. Özellikle ileri yaştaki emeklileri sevindirecek olan bu uygulama Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine dahil edildi.

0x0-asgari-ucret-2023-temmuzda-ne-kadar-olacak-net-ve-brut-ilk-tahminler-yeni-asgari-ucret-zammi-ne-zaman-aciklana-1686558344071.jpg

EMEKLİ UMUDUNU ZAMMA BAĞLADI

Türkiye'deki emekli sayısı 15 milyonu aşarken bütçeden ayrılan pay yükseltilmeyince emekli geçim derdine düştü. Milyonlarca emekli umudunu 2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak zam oranına bağladı. Geçim sıkıntısı çeken, kirasını dahi zor ödeyen emeklilerin çoğu sosyal faaliyetten yararlanması ise bir hayli zorlaştı.

0x0-asgari-ucret-2023-temmuzda-ne-kadar-olacak-net-ve-brut-ilk-tahminler-yeni-asgari-ucret-zammi-ne-zaman-aciklana-1686558344071.jpg

SAĞLIK SİSTEMİ DEĞİŞTİ

SGK, özellikle ileri yaştaki emekliler için yeni bir uygulama başlattı. Emekliler için kolları sıvayan SGK, sağlık sisteminde değişikliğe gitti ve emekliler için ücretsiz şekilde sunulacak uygulama başlattı.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

Fizik tedavinin pahalı tedavi türlerinde olmasından kaynaklı alternatif olması açısından kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine eklendi. Yapılan bu değişiklikle tüm emekliler kaplıca hizmetinden bir ücret ödemeden yararlanacak. Böylelikle Bağ-Kur,SSK, veya Emekli Sandığı ayrımı olmadan tüm emekli vatandaşlar, Türkiye’nin 81 ilinde kaplıca hizmetinden faydalanabilecek.

6 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ

0x0-6.jpg

Bu uygulamadan yararlanmak için yapılması gerekenler ise çok kolay. Kaplıca hizmetinden faydalanmak için herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu almak yeterli olacaktır.

3c8987d3-3emekliler-konserle-eglendi-7.jpg

Üstelik uygulama, ileri yaşlı emeklilerin de yararlanacağı düşünülerek refakatçileri de kapsayacak şekilde hayata geçirilecektir.

Alınacak sağlık raporu doğrultusunda başvuru yapan emekli vatandaşlar, uygun bulunmaları halinde söz konusu kaplıcadan 6 ay boyunca ücretsiz şekilde yararlanabileceklerdir. 6 ayın sonunda ise tedavinin devam edip etmediği doğrultusunda yeni bir rapor ihtiyacı ortaya çıkacaktır.

YOL MASRAFLARINI DA SGK KARŞILIYOR

2329018-620x349.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), uygulamadan herhangi bir ücret almayacağı gibi, yerleşim yerlerine uzak bölgelerde bulunan vatandaşların da söz konusu uygulamadan istifade edebilmesini kolaylaştırmak amacıyla yol masraflarını karşılayacaktır.

e1a928a4-eemekliler-konserle-eglendi-4.jpg

Emekli vatandaşlar, kendileri ve refakatçileri için harcama yaptıkları yol tutarlarını kesintisiz olarak SGK’dan temin edebileceklerdir

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.