12 şehit verdiğimiz saldırının arka planı gün yüzüne çıktı 'Bu silahları Pkk'ya kim verdi?'

12 şehit verdiğimiz saldırının arka planı gün yüzüne çıktı 'Bu silahları Pkk'ya kim verdi?'
Akşam yazarı Eray Güçlüer, bugünkü köşe yazısında terör örgütünün normalde envanterinde bulunmayan fakat 12 şehit verdiğimiz saldırılarda kullanılan ileri teknoloji silahları hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz 2 günde Irak'ın Kuzeyi, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 kahraman askerimizin şehit olduğunu duyurmuştu.

Kısa süre sonra yapılan açıklamada, şehitlerimizin intikamının alındığı, 13 teröristin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Bakanlığın açıklamasının tamamı şöyle:

“Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz.”

STRATEJİ UZMANI ERAY GÜÇLÜER’DEN DİKKAT ÇEKE AÇIKLAMALAR

Teröristlerin normalde envanterinde bulunmayan yüksek teknolojiye sahip silahların bu eylemlerde kullanıldığını dile getiren Akşam yazası Eray Güçlüer, “Lazer veya radyo sinyali güdümlü tanksavar silahları, sese duyarlı veya kodlanmış sinyallerle harekete geçebilen çoklu ateşlemeli patlayıcı düzenekleri, kızılötesi gece görüş sistemleri gibi silah ve teçhizatın bu tür terör saldırılarında terör örgütü PKK'nın elinde olduğu görülmektedir.” İfadelerini kullandı.

2007 ve 2015 yıllarında da Dağlıca’daki üs bölgelerine yapılan saldırılarda da benzer gelişmiş teknolojik silahların teröristler tarafından kullanıldığını belirten Güçlüer, ikinci ortak noktanın ise Türkiye'nin dış politikada hassas olduğu dönemlerde bu saldırıların meydana geldiğini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.