Zaferlerle dolu 2. Bayezid dönemi

2. Bayezid dönemi, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1481 ile 1512 yılları arasında yaşanmış ve bence Osmanlının en parlak dönemlerinden biridir.

Bu dönemde İmparatorluk, hem iç hem de dış politikada çok önemli işler başarmış, gücüne güç katmıştır.

Sultan 2. Bayezid, tahta geçtiği zaman Osmanlı İmparatorluğu hali hazırda oldukça genişlemiş ve güçlü bir İmparatorluktu.

Ancak, tahta geçiş süreciyle birlikte kardeşleri arasında taht kavgaları ve isyanlar yüzünden bu büyüme ve güçlenme sekteye uğramıştır.

2. Bayezid'in döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük düşmanlarından biri olan Timur'un torunu olan Şah İsmail'in kurduğu Safevi İmparatorluğu ile uzun süre mücadele verilmiştir.

Osmanlılar ile Safeviler arasında sık sık çatışmalar yaşanmış ve bu çatışmalar genellikle mezhep farklılıklarından yaşanıyordu (Osmanlılar Sünni , Safeviler ise Şii idi).

2. Bayezid'in döneminin en çarpıcı olayı ise Osmanlılar ile Şah İsmail'in önderliğindeki Safevi İmparatorluğu arasında yaşanan Çaldıran Muharebesi olmuştur.

Bu savaş, kesin Osmanlıların zaferiyle sonuçlandı ve Safevi İmparatorluğu'nun genişlemesi bu savaş sonunda durdurulmuş oldu.

Tarihe baktığımız zaman, 2. Bayezid dönemi Osmanlı İmparatorluğu için kazanılan zaferlerle dolu bir dönem olarak Türk milletinin hafızasında yer etmiş dönemdir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları