Yüzlerce kişi mağdur oldu 'Ünlü otomotiv şirketi iflasın eşiğinde'

Yüzlerce kişi mağdur oldu 'Ünlü otomotiv şirketi iflasın eşiğinde'
Dünya ekonomisindeki zorlayıcı koşullar, birçok şirketin iflas tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir dönemi beraberinde getiriyor. Bu kez kötü haber otomotiv devinden geldi.

Denizli'de faaliyet gösteren Carsan, Skywell ve Leapmotor markalarının bayiliğini üstlenen firma, konkordato talebinde bulunma kararı aldı.

Küresel ekonomik sarsıntı, birçok işletmeyi zor durumda bıraktı ve ticaret, pandemi döneminde dalgalı bir seyir izledi.

c.jpg

Bu zorlu koşullara ayak uydurabilen şirket sayısı ise azaldı.

Dünya çapında faiz oranlarının artırılması ve birçok ülkede uygulanan parasal sıkılaşma önlemleri, ekonomik etkilerini gösterdi.

Denizli merkezli otomotiv bayisi Carsan, Denizli şehrinde faaliyet gösteren Skywell ve Leapmotor markalarının bayisi olarak biliniyordu.

Ancak, şirket mali zorluklarla karşılaşarak konkordato ilan etmek durumunda kaldı.

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 15 Ocak itibariyle başlamak üzere şirkete 3 ay geçici mühlet verdi. Mahkeme konkordato komiseri heyeti olarak SMMM-BD Hüseyin Erikler, SMMM Ramazan Borucu ve Av. Samim Horasanlı’yı atadı.

iflas.jpgCarsan’ın ilan ettiği konkordato sonrası çok sayıda kişinin mağdur olduğu iddia edildi. Gazeteci Emre Özpeynirci konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda;

"Skywell ve Leaptor markalarının Denizli bayisi Carsan, konkordato ilan ettiği için arkasında birçok mağdur bırakmış. Birçok kişi parasını ödediği halde araçlarını alamamış. Dün gelen yoğun mesajlar sonrasında konuyu Skywell'in distribütörü Ulu Motor yetkililerine sordum. Şu cevabı verdiler; "Konkordato komiseri ile iletişim halindeyiz. Bayimizin mal varlığı ve kiralamada araçları var. Yapılandırarak müşterilerin ödemelerini yapacaklar" dedi.

aa.jpg

Şirketle ilgili pek çok kişi, sosyal medya ve şikayet internet siteleri aracılığıyla yaşadıkları olumsuz deneyimleri paylaştı.

Kullanıcıların şikayetleri şu şekilde:

“Ben de sizin gibi carsan otomotiv mağduruyum. Maalesef 16 ocakta konkordato ilan ettiklerini dün öğrendim. Hatta hiç sipariş vermediklerini de distribütör onayladı. Skywell Denizli insanların parasını kullandı ve araçları teslim etmedi. Bundan ulu motor da sorumludur.”

“14 Eylül de Denizli carsan bayisinden skywell et5 legend aracın siparişini verdim ve ücreti peşinen ödedim. Aracın kasım ayının ilk yarısında teslim edileceği söylendi. Bayi haftalardır bugün yarın diye diye oyalayıp duruyor. Ve bugün 19 Ocak itibariyle siparişimden 4 ay geçti ve vaat edilen teslim tarihinden de 2 aydan fazla oldu. Benden aylar sonra sipariş verenler araçlarını aldılar. Kendi çıkarlarına göre bir teslimat sırası belirlemişler işlerine geldiği gibi davranıyorlar. 1 aydan fazladır distribütör ile de iletişimdeyim. Ama onlar da bayiyi korumakla adeta bu haksızlığa kalkan oluyorlar. Aracımın bir an önce teslimini istiyorum”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.