Yurt genelinde muhtarlık seçimi kavgaları 6 kişi öldü 62 kişi yaralandı

Yurt genelinde muhtarlık seçimi kavgaları 6 kişi öldü 62 kişi yaralandı
Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde oylarını kullandı. 17 Mart'tan itibaren, muhtarlık seçimleriyle bağlantılı olarak yaşanan çatışmalarda 6 vatandaş yaşamını yitirdi ve bir polis dahil olmak üzere 62 kişi yaralandı.

Türkiye 31 Mart'ta seçimini yaptı. Yerel seçimlerin en çok konuşulanları arasında muhtarlar ilk sırada yer aldı. 17 Mart'tan itibaren muhtarlık seçimleriyle bağlantılı olarak yaşanan çatışmalarda 6 vatandaş hayatını kaybederken, 1'i polis olmak üzere 62 kişi yaralandı. Anadolu Ajansı'nın raporlarına göre, 31 Mart Yerel Yönetimler Seçimi ve bu sürecin öncesinde, muhtarlık yarışı sırasında talihsiz olaylar meydana geldi.

aw174698-01.jpg

Ülke genelinde, Şanlıurfa'da iki, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve İstanbul'da ise birer ölümle sonuçlanan muhtarlık seçimiyle ilgili çatışmalar rapor edildi. Özellikle Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, 17 Mart'ta muhtarlık seçimiyle ilgili iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan ikisi, muhtar M.K. dahil, tutuklanırken diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Şanlıurfa'nın Eyyübiye, Bozova, Harran ve Halfeti ilçelerinde, dün muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan çatışmalarda 16 kişi yaralandı.

aw174385-03.jpg

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere köyünde, 31 Mart günü yaşanan muhtarlık seçimi münasebetiyle iki farklı grup arasında meydana gelen silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti ve 14 kişi yaralandı. Olayla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, hakkında yakalama emri bulunan 19 şüpheliden 12'si güvenlik kuvvetlerince yakalanarak gözaltına alındı, 6 yaralı şahıs ise hastanede tedavi altına alındı. Kaçak durumda olan bir şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

SİİRT

Siirt ilinin Konacık köyünde yaşanan muhtarlık seçimi kaynaklı anlaşmazlık, çatışmaya yol açtı ve olayda 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi. Olayla ilgili olarak bir şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Aynı zamanda, Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani beldesinde benzer bir durum yaşandı ve burada gerçekleşen çatışmada 8 kişi, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu, yaralanmalar meydana geldi.

aw174402-02.jpg

Olayın ardından 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Burdur'da ise muhtarlık seçimleri esnasında çıkan bir başka kavgada 3 kişi yaralanırken, Bayburt'taki Balca köyünde de muhtarlık seçimiyle ilgili başlayan bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 1 kişinin yaralandığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA 1 CAN KAYBI

Arnavutköy'de, muhtarlık seçimleri sırasında akraba oldukları belirlenen kişiler arasında yaşanan silahlı çatışmada, tesadüfen olay yerinden geçmekte olan 1 vatandaş yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak polis, 4 şüpheliyi gözaltına alırken, yaralanan başka bir kişinin tedavisi devam etmektedir. Aynı zamanda, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Görentepe Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinin sonuçlarından kaynaklanan bir diğer çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan bir başka olayda 11 kişi yaralandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.