Youtube flaş kararı açıkladı: Kullanıcılara ceza geliyor!

Youtube flaş kararı açıkladı: Kullanıcılara ceza geliyor!
Dünyaca ünlü uygulamalardan biri olan YouTube, topluluk kurallarının ihlaline ilişkin flaş bir karar aldığını duyurdu.

Ünlü platformlardan biri olan YouTube, topluluk kurallarının ihlaline ilişkin flaş bir karar aldı. Pek çok platform gibi YouTube da sosyal medyanın kötüye kullanılmasına karşın bir adım attı. YouTube''un aldığı karara göre şirket, kötü yorumlar yaparak topluluk kurallarını ihlal eden kullanıcılara 24 saat süreyle başka yorum yazmasını engelleyecek.

Ünlü video paylaşım platformu YouTube da bu konuda bir adım atarak, topluluk kurallarını ihlal eden kötü yorumlarla ilgili yakında yeni bir güncelleme duyuracağını bildirdi. 

TechCrunch’ın haberine göre; şirket artık kötü kullanım amaçlı yorumları tespit ederek kaldıracak. Ayrıca kullanıcıya topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle bir bildirim bırakacak.

Kullanıcı bildirime rağmen kötü niyetli yorumlara devam ederse bir "zaman aşımı" cezası alacak ve 24 saat boyunca başka yorumda bulunamayacak. Kullanıcılar, yorumları kaldırıldığında dilerse geri bildirimde bulunabilir.

Ancak YouTube tarafından henüz geri bildirimlere yardımcı olup olunmayacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca güncellemenin şu anda sadece İngilizce içerikli nefret dolu söylemler için devreye gireceği ifade edildi. Şirketin sadece 2022 yılının ilk yarısında 1,1 milyardan fazla spam yorumu kaldırdığı iddia edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.