YÖK duyurdu: Öğrencilere 6 bin lira burs

YÖK duyurdu: Öğrencilere 6 bin lira burs
​​​​​​​Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre şartları karşılayan öğrencilere aylık 6 bin lira burs verilecek.

YÖK duyurdu: Öğrencilere 6 bin lira burs

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. YÖK'te düzenlenen imza töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, daha önce maden, tekstil ve harita sektörü temsilcileri ile protokoller imzalayarak yükseköğretim-sektör iş birliğini güçlendirdiklerini söyledi.

Özvar konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:

ÖĞRENCİLERİN BÖLÜMLERİ TERCİH ETMESİ HEDEFLENİYOR

"Protokolün amacı, denizlerde petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerine yönelik olarak ülkemize bilgi ve beceri düzeyi yüksek mühendisler kazandırılmasına destek olmaktır. Bu kapsamda üniversiteye giriş sınavında üstün başarı gösteren öğrencilerin alanla ilgili programları tercih etmesi hedefleniyor"

"AYLIK 6 BİN LİRA BURS VERİLECEK"

Özvar, belirlenen şartlara uyan öğrencilere, aylık 6 bin lira eğitim bursu verileceğini belirtti. Özvar, "Eğitim ve öğretimleri süresince eğitim bursundan faydalanan öğrencilerin petrol ve doğal gaz sektöründe sektörel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla iş yeri eğitimi veya staj yapmaları sağlanacak."dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.