YKS başvuru son gün ne zaman? YKS başvuru tarihi 2024

YKS başvuru son gün ne zaman? YKS başvuru tarihi 2024
Milyonlarca öğrenci adayının ter dökmek için beklediği YKS için geri sayım başladı. Peki, YKS başvuru son gün ne zaman? İşte detaylar…

ÖSM sınav takvimi tarafından belirlenen YKS başvuruları, bir ay öncesinden duyurulmuştu. YKS’ye girmek isteyen öğrenciler o tarihi iple çekiyordu ve sonunda başvurular başladı. Ancak bu kez, henüz başvurularını tamamlayamayan adaylar YKS başvuru son gün ne zaman diye merak etmeye başladı. Peki, son tarih ne zaman?

YKS BAŞVURU SON TARİH 2024

YKS başvuruları ne zaman ya da YKS ne zaman diye soranlar, başvurularını kaçırmak istemiyor. Çünkü sınava girmeyi ve istedikleri bir bölüme yerleşmeyi hayal eden adaylar için geri sayım başladı.

Sınava başvuru gerçekleştirmek için adaylara ilk başvuru tarihi 1 Şubat’ta başladı. Ancak adaylar bu kez de YKS başvuru son gün ne zaman diye merak etmeye başladı.

ÖSYM son başvuru tarihini hatırlatarak 26 Şubat saat 23.59’u işaret etti. Tam bu tarih ve saatte başvurular sona erecek.

SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

YKS başvuru son tarih 2024 yılı için 26 Şubat olarak belirlendi. Peki, sınav ne zaman gerçekleşecek? Adaylar bu sorunun cevabını da merak ediyor.

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Sonuçlar 17 Temmuz'da açıklanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.