Yeniden Refah Partisi'nde seçim sonrası istifa

Yeniden Refah Partisi'nde seçim sonrası istifa
Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Temel Peker, görevinden istifa etti.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Konya'da Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerini kazanan Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Temel Peker, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Temel Peker, yüzde 35 oy oranı hedefine ulaşamadığı için sorumluluğu üzerine aldığını belirtti. Peker, göreve başladığı tarihte Konya'daki üye sayısının 5055 olduğunu ve seri bir şekilde teşkilatlanarak bu sayıyı 32 bine çıkardıklarını ifade etti.

Duyuruda ayrıca, 2023 Genel Seçimlerinde YRP'nin Konya'da yüzde 5 oy aldığını, ancak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde yüzde 23,50 oy oranıyla yüzde 350'nin üzerinde bir artışla 6 ilçenin belediye başkanlığını kazandıklarını belirtti. Ancak hedeflenen yüzde 35'lik oy oranına ulaşılamadığı için istifa kararı alındığına dikkat çekildi.

Peker, duyuruda, "İcra kurulumuzla almış olduğumuz ortak karar neticesinde birlikte istifamızı kamuoyuna sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.