Yeni sigorta sistemi geliyor 'Bakan açıkladı'

Yeni sigorta sistemi geliyor 'Bakan açıkladı'
TİSK tarafından bu yıl "Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla 5.'si düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'na katılan Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.

İş yaşantısı kendi dinamiğinde belli zorlukları beraberinde getiriyor. EYT'den yararlanamayan ve birbirinden farklı sebeplerden ötürü iş yaşantısının hareketliliğini kaldıramayan belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlar erken emeklilik adına devlet tarafından çalışmaları dört gözle bekliyor.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-23-09-02-c02fdc9f.jpg

Ekonomik olarak şartların iyileştirilmesine ilişkin ve emekliliğe yönelik yapılan düzenlemelerle ilgili çalışmalar devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan milyonları sevindiren bir haber geldi Işıkhan 5.'si düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda; "Yaşlılık Sigortası'nı orta vadeli bir dönemde hayata geçirmek zorundayız. Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu hizmetleri geliştirmek." ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yaptı.

KAYITDIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE

Öte yandan yaşlı nüfusun istihdamda yer almasını sağlayacak düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Işıkhan, söz konusu nüfus gruplarının karşılaşabileceği sorunları öngörmeleri gerektiğine dikkati çekti.

Bakan Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliğine de büyük önem verdiklerini dile getirerek, kayıt dışı istihdamla mücadelenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.