Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle eski Başkan Hafize Gaye Erkan'ın istifası onaylandı ve yerine Fatih Karahan atandı.

Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası yeni TCMB Başkanı belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, 28 Temmuz 2023'ten beri TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Fatih Karahan, Merkez Bankası'nın yeni başkanı oldu.

DR. FATİH KARAHAN KİMDİR?

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği okudu ve 2006 yılında mezun oldu. Ardından Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı ve 2012 yılında bitirdi.

2012 yılında New York Merkez Bankası'na ekonomist olarak katılan Karahan, burada İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanlığı ve para politikası danışmanlığı görevlerini üstlendi. 2022 yılına kadar bu kurumda çalıştı.

Karahan, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştığı sırada Amazon’da kıdemli ekonomist olarak işe alındı. 2022 yılında Amazon’da Başekonomistlik görevine getirilen Karahan, Türkiye ekonomisine ilişkin analiz ve raporlar hazırladı. Karahan, 28 Temmuz 2023’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. Gaye Erkan'ın istifasının ardından 3 Şubat 2024’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.