Yeni Kabine ilk kez bugün toplanıyor

Yeni Kabine ilk kez bugün toplanıyor
28 Mayıs seçimlerinin ardından oluşturulan kabine, ilk toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirecek.

28 Mayıs seçimlerinin ardından oluşturulan ve kamuoyunda merak uyandıran yeni kabine ilk kez bugün, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ziyaretin ardından ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacak.

Toplantıda deprem bölgesindeki çalışmalar, ekonomide atılacak adımlar ve çizilecek yol haritası ile terörle mücadele ve sınır güvenliği konularının öncelikli gündem maddelerinden olması bekleniyor.

Toplantının Konu Başlıkları Ne Olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'in yeni döneme ilişkin sunum yapması bekleniyor. Toplantıda, fiyat artışlarının yol açtığı refah kayıplarına karşı atılabilecek adımlar, asgari ücret, memurların maaş artışı gibi kritik başlıklar ele alınacak.

Masada İsveç'in NATO Üyeliği Konusu da Var

Önümüzdeki dönemde Litvanya’da NATO liderler zirvesi gerçekleştirilecek ve zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılım göstermesi bekleniyor. Bu bağlamda İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin atacağı adımın da kabine toplantısında ele alınacağı belirtiliyor.

Erdoğan, geçen hafta sonu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmüştü. Görüşmenin yansımalarının da toplantıda görüşüleceği dile getiriliyor.

Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında yürütülen faaliyetlerin gündeme gelmesi ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in sunum yapması bekleniyor.

(AA - T24)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.