Yeni Ford Focus tanıtıldı! İşte yenilikler

Yeni Ford Focus tanıtıldı! İşte yenilikler
Ülkemizdeki en popüler otomobillerden Ford Focus yenilenmiş haliyle karşımıza çıktı. İşte yeni Ford Focus ya da diğer adıyla 2022 Ford Focus...

Yeni Ford Focus tanıtıldı! İşte yenilikler

ShiftDelete.Net'ten Mehmet Ali Ertunç'un haberine göre; Türkiye'de sedan sınıfındaki en popüler araçlardan birisi olan Ford Focus yenilenmiş haliyle karşımıza çıktı. 2022 Ford Focus hem iç hem dış tasarımında dikkat çekici değişikliklerle karşımıza çıkarken 13,2 inç büyüklüğündeki ekran, SYNC 4 akıllı iletişim ve eğlence sisteminin yanı sıra Ford Dinamik LED Ön Far sistemi dikkat çeken yenilikler arasında bulunuyor.

Titanium, ST-Line ve Active donanım paketlerinde yeni cesur tasarım hatları çok daha fazla ön plana çıkarken, yakıt tasarrufu sağlayan EcoBoost Hibrit 48 volt motor ve 155 PS’ye kadar güce sahip otomatik şanzıman seçeneği karşımıza çıkıyor.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu şehirlerde dur – kalklarda kullanıcıların konforunu en iyi hale getirmek ve performanstan ödün vermemek için için yedi vitesli, çift debriyajlı Powershift otomatik şanzıman kullanılıyor.

13,2 inç ekran
48 V EcoBoost 1.0 L hibrit motor
SYNC 4 akıllı iletişim sistemi
125 PS ve 155 PS’ye kadar güç
5.2 l/100 km yakıt tüketimi

2022 FORD FOCUS'TA NELER VAR?

Yeni kaput tasarımı sayesinde ön tarafta yükseklik arttırılarak seri genelinde daha büyük görsel bir varlık sağlanırken, Ford’un “mavi oval” arması büyüyen üst ızgaranın ortasına taşınıyor.

Yeni LED farlar tüm yeni Focus modellerinde standart olarak kullanılırken şimdi alt hattın daha sade ve zarif bir şekilde tasarlanmasına izin veren entegre sis farı içeriyor. Böylece amaca uygun, belirgin bir ışık imzası yaratılıyor. Beş kapılı ve SW modellerinde premium görünüm için daha koyu arka far camı yer alıyor. Üst seri LED arka farlar ise daha koyu bir orta bölüm ve göz alıcı ışık deseni ile yeni bir iç tasarıma sahip bulunuyor.

Her yeni Focus versiyonu kendine özgü kişiliğini yansıtan ve seri genelinde daha fazla farklılık yaratan üst ızgara ve panel tasarımlarıyla benzersiz tasarım detayları içeriyor. Trend X ve Titanium serilerinde güçlü yatay çubuklarıyla ayrışan, alt ızgaradan yukarıya doğru kıvrılan yan açıklıklarla uyumlu, parlak krom çerçeveli geniş bir üst ızgara yer alıyor. Titanium serisi ayrıca üst ızgara çubuklarında sıcak damgalı krom kaplama içeriyor. 

yeni-focus-2.jpg

Ford Performance esintili ST-Line versiyonun sportif karakteri, eşsiz orantıya sahip trapez üst ızgara kullanılarak sunulurken, daha geniş yan açıklıklar boyunca parlak siyah bal peteği yüzey ve daha derin bir alt ızgarayla destekleniyor. ST-Line modellerinde ayrıca yan paneller, arka difüzör ve gizli bir arka spoyler bulunuyor.

Maceracı ruhlu Active versiyon ise daha güçlü bir görünüm için SUV tasarım detaylarından ilham alıyor. Daha geniş bir üst ızgarada öne çıkan dikey hatlar yer alırken daha derin bir alt ızgara ve daha uzun yan açıklıklar, artan sürüş yüksekliğini ve siyah gövde kaplamasını tamamlıyor.

Yeni Focus’ta genişletilmiş bir Vignale paketinin sunulması sayesinde Titanium, ST-Line ve Active modeller için lüks özellikler sağlanabiliyor. Vignale versiyonda, artırılmış donanım seviyeleri ve iç mekan tasarımının yanı sıra gövde rengi yerine üst ızgarada ve yan açıklıklarda saten kaplamalar ve özel alaşımlı jantlar gibi seçenekler bulunuyor. Yeni Focus serisinde beş yeni alaşımlı jant tasarımı sunuluyor.

GÜÇ VE YAKIT VERİMLİLİĞİ 

Çift debriyajlı Powershift şanzıman, iki pedalla daha kolay sürüş deneyimi sunmasının beraberinde kesintisiz hızlanma sağlarken, yumuşak ve hızlı vites değişimlerini, üçlü vites küçültme özelliğiyle de seri sollamayı mümkün kılıyor.

Otomatik şanzıman ‘Spor Sürüş Modu’nda daha sportif tepkiler için daha düşük viteslerden yararlanıyor. Şanzıman ayrıca ST Line versiyonlarında standart olarak sportif direksiyon vitesleriyle sunuluyor ve böylece manuel vites seçimine imkan veriyor. 

Powershift otomatik şanzıman, hibrit motoru optimum devirde tutarak ve Otomatik Başlat-Durdur özelliğiyle 12 km/saatin altında çalışmasına olanak vererek yakıt verimliliğini destekliyor.

Yeni Focus’un 125 PS ve 155 PS güç seçenekleri bulunan 48 volt hafif hibrit 1.0 litre EcoBoost Hibrit güç aktarma organı altı vitesli manuel şanzımanıyla 5.1 l/100 km’den başlayan WLTP yakıt verimliliği ve 115g/km CO2 emisyon sağlıyor.

Standart alternatörün yerini kayış tahrikli entegre marş/jeneratörün (BISG) aldığı hibrit güç aktarma organı normalde frenleme sırasında kaybedilen enerjinin geri kazanılmasını ve özel bir lityum iyon batarya paketinde depolanmasını sağlıyor. Aynı zamanda bir motor olarak da hareket edebilen BISG, aynı viteste daha uyumlu hızlanma için güç aktarma organından sağlanan toplam torku artırmak veya yakıt verimliliğini artırmak için motorun gerektirdiği iş miktarını azaltmak amacıyla tork desteği veriyor. 

Yeni Focus ayrıca Ford’un 125 PS güç seçenekli 1.0 litre EcoBoost motoruyla da sunuluyor. Altı vitesli, manuel şanzımanlı bu motor, 5.1 l/100 km yakıt verimliliği ve 116 g/km CO2 emisyon (WLTP) değeri sağlıyor. 

Yeni Focus’ta Sürüş Modu teknolojileri de bulunuyor. Bu teknoloji sürücülerin gaz pedalı tepkilerini ayarlayabilen Normal, Spor ve Eko modları arasında seçim yapabilmesine olanak verirken Elektronik Destekli Direksiyon (EPAS) ve sürüş stiline uyum sağlayabilen otomatik şanzıman içeriyor.

Active versiyonda, düşük yol tutuş koşullarında güveni artırmak için Islak/Kaygan Zemin modları ve bozulabilen zeminlerde ivmenin korunmasına yardımcı olmak için tasarlanmış Kalın Kar / Kum modları sunuluyor. 

Ford, ayrıca hatchback ve SW gövde stilleriyle sunulan ve Ford Performance tarafından geliştirilen güçlü EcoBoost benzinli ve EcoBlue dizel motor seçenekli yeni Focus ST’yi de ilk kez tanıttı.

Yeni Focus ST, yüksek performanslı karakterini daha da vurgulayan cesur bir dış görünüme sahip. Detaylar arasında bal peteği şekilli üst ve alt ön ızgaralar, geniş yan açıklıklar, yan paneller ile alt hat ve arka tavanda aerodinamik olarak optimize edilmiş spoyler yer alıyor. Yeni 18 inç alaşımlı jant standart, 19 inç jantlar ise isteğe bağlı olarak sunuluyor. 

Focus ST’nin iç mekanında Ford Performance mühendislerinin yüksek düzeyde destek ve konfor sağlamak için geliştirdiği yeni Performans Koltuklar bulunuyor. Önde gelen omurga sağlığı kuruluşu Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) (Daha Sağlıklı Sırtlar Kampanyası), koltuklara onay vermiş durumda. Dört yönlü ayarlanabilir bel desteği de içeren on dört yönlü elektrikli koltuk ayarı, sürücülerin ideal sürüş pozisyonlarını bulmalarına yardımcı olurken standart koltuk ısıtması konforu artırıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.