Yeni Basım 1 Türk Lirası'nda dikkat çeken detay 

Yeni Basım 1 Türk Lirası'nda dikkat çeken detay 
Maliyetler nedeniyle market ürünlerindeki ambalaj gramajlarındaki düşüş, 2023 basımı 1 Türk lirasında da meydana geldi. Birçok gıda ürününde yaşanan bu durumun, 1 TL üzerinde de yaşanması şaşkınlık yarattı. 

Show Tv''nin haberine göre: Maliyetler nedeniyle market ürünlerindeki ambalaj gramajlarındaki düşüş, 2023 basımı 1 Türk lirasında da meydana geldi. Birçok gıda ürününde yaşanan bu durumun, 1 TL üzerinde de yaşanması şaşkınlık yarattı. 
 

YENİ BASIM 1 TÜRK LİRASI''NDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Marketlerdeki ürünlerin görünüşleri değişmese de, gramajlardaki farklılıklar vatandaşların dikkatini çekiyor. Peynir, yoğurt, tereyağı, meşrubat ve çikolata gibi ürünlerin gramajlarındaki azalma fark edilirken, 1 TL''nin de gramajının düştüğü ortaya çıktı. 1 TL''nin üretim maliyetinin artması nedeniyle, darphane yeni 1 liraların gramajını azaltmaya karar verdi. 2016 basımı 1 liralar ile 2023 basımı 1 liralar arasındaki fark vatandaşlarca şöyle değerlendirildi:

Yeni paralar daha hafif olduğu için sokaktaki vatandaşların dikkatini çeken bir durum ortaya çıktı. Show Haber''deki habere göre, vatandaşlara eski ve yeni 1 lira ağırlıklarının fark edilip edilmediği sorulduğunda, her iki parayı da eline alanlar eski paraların daha ağır, yeni paraların ise daha hafif olduğunu söyledi.

Gramajı azaltılan iki 1 lira, biri eski diğeri yeni, kalınlık, ağırlık ve hatta çıkardığı ses açısından da farklı olduğu belirtiliyor. Bir liranın alım gücü azalırken, artan maliyet nedeniyle Merkez Bankası yeni 1 liraların gramajını düşürme yönünde kararlar alındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.