Yeminli Mali Müşavirlik sınav takvimi açıklandı

Yeminli Mali Müşavirlik sınav takvimi açıklandı
TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Yeminli Mali Müşavirlik sınav takvimini açıkladı.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda, 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile değişen 16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış "Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği" hükümlerine göre, düzenlenen Yeminli
Mali Müşavirlik Sınavlarının Ankara'da yapılacağı belirtildi.

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

2023/2. Dönem YMM Sınavının 2 – 11 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacağı belirtilen ilanda, ilk kez katılacaklar için başvuru tarihleri 1 Haziran – 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı. Tekrar katılacaklar için başvurular 9 – 18 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacağı açıklanan ilanda, ilk kez sınav başvurusunda bulunacak adayların, 3 Temmuz 2023 tarihi itibariyle sınava
katılım için gerekli olan hizmet sürelerini fiilen tamamlamış olmaları gerektiği belirtildi.

ÖN BAŞVURU NASIL YAPILACAK

Sınava katılacak adayların, TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden https://login.tesmer.org.tr adresine girerek ön başvuru yapmaları gerekiyor. İlk kez sınava katılacak adayların, başvuru süresi içerisinde TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden ön başvuru yaptıktan sonra, sınav başvuru belgelerini elden veya posta yolu ile Başkanlığımıza göndermeleri gerekiyor.

İlk kez başvuru yapacak adaylardan isteyenler, sınav başvuru belgelerini mobil cihazlar ile dijital kimlik doğrulaması yaparak “Dijital Adım Mobil Uygulaması” üzerinden de Başkanlığımıza gönderebilirler. Dijital ortamda evrak gönderen adaylardan ayrıca, fiziki evrak göndermeleri istenmeyecektir.

Sınav süresi devam eden adaylardan tekrar sınava katılmak isteyenlerin ise süresi içerisinde TEOS üzerinden başvuru yapmaları yeterlidir. Sınava girecek adayların, yukarıda belirtilen tarihler arasında başvuru yapmaları ve sınav başvuru belgelerini Başkanlığımıza göndermeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

turmob.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.