Yemekten sonra çay içenler yandı ‘Canan Karatay’dan hayati uyarı’

Yemekten sonra çay içenler yandı ‘Canan Karatay’dan hayati uyarı’
Prof. Dr. Canan Karatay, yemekten sonra çay içenlere ‘dikkat’ diyerek uyardı.

Sağlıklı beslenmenin dışında hastalıklara ilişkin yaptığı flaş açıklamalarla gündeme gelen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yemekten sonra çay içenlere ‘dikkat’ diyerek uyardı.

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, çoğu kişide rastlanan halsizlik sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce de birçok kez 'kansızlık' (Anemi) konusuna dikkat çeken uzman isim, "Bu hastalık ülkemizde o kadar yaygın ki artık pandemi halinde" dedi.

KARATAY: ASIL TEHLİKE KANSIZLIK

Karatay, virüslerin pandemisi diye kıyametler koptuğunu belirtirken kansızlığın pandemisi daha konuşulmuyor şeklinde çıkışta bulundu. Karatay, doğurganlık çağındaki hanımlarda, adet kanamalarının başlamasından sonra, emziren annelerde ve her türlü ameliyattan sonra kansızlıkların oluştuğunu söyledi. Yiyecek ve içeceklerinde kansızlığa neden olabileceğini aktaran Karatay “En büyük olay da glutendir efendim.Eğer kronik olarak 'demir' eksikliğiniz varsa, kronik bir şekilde kansızlıktan muzdarip iseniz bilin ki gluten entoleransınız var. Yani bağırsaklardan yeterli bir şekilde yedikleriniz sağlıklı da yeseniz dahi emilmiyor. Kansızlığın en büyük belirtisi halsizlik, uyku fazlalığıdır” dedi.

canan-karatay.jpg

TÜKETİLEN ÇAYA DİKKAT

Tüketilen besinlere önem vermek gerektiğinin altını çizen Karatay, yemekten sonra hemen çay içilmemesi konusunda dikkat çekti. Karatay, çayın tüketildiğinde kırmızı ette bulunan demirin emilmemesine neden olduğunu belirtirken, "Türkiye'deki yaygın kansızlığın en önemli sebeplerinden biri budur." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.