Yedinci sanat koronaya karşı

Bir tarafta yeni tip koronavırüsle mücadele sürerken, kültür - sanattaki çalışmalar da aksatılmadan sürdürülüyor. Kültür - sanat dalında hız kesmeyenlerden biri de "beyaz perde"deki sinema oluyor. Bunda da teknolojinin getirdiği avantaj sinemaya yardımcı oluyor. Her ne kadar sinema salonları fazla ilgi görmese de; videodan, CD'den, bilgisayardan ve hatta cep telefonlarının getirdiği avantaj; yedinci sanat" dediğimiz sinemaya ilgiyi oldukça arttırıyor.

Bilindiği gibi güzel sanatların geleneksel altı dalı olan resim, heykel, mimari, dans, şiir ve müziğe 20. yüzyılda bir de sonradan "sinema sanatı" eklendi. İşte bu "yedinci sanat" Başkent'te yeni bir hamle yaptı: Bu da 31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması.

31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nın finalistleri de belli oldu.

Bu yıl yarışacak filmler; seçiciler Ali Karadoğan, İrfan Demirkol ve Zeynep Ünal tarafından yapılan ön değerlendirme sonucu belirlendi.

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun başkanlığında, oyuncu Berkay Ateş, oyuncu Tuğçe Altuğ, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve sinema yazarı Uğur Vardan'dan oluşan jüri ise, yarışma filmlerini değerlendirecek.

Gösterimler, 3-11 Eylül tarihleri arasında "kontrollü normalleşme süreci"nin tüm tedbirlerinin alınacağı Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yüzde 50 kapasitede izleyici alınarak gerçekleştirilecek. Böylece koronavirüs salgını nedeniyle sinema salonlarından kaçınan izleyiciyi yeniden sinema salonlarına ısınması sağlanmış da olacak.

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında En İyi Film Ödülünü alan filme 50 bin TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü'nü kazanan filme ise 10 bin TL ödül verilecek.

Toplam 13 ödülün verileceği yarışmada; en iyi filmlerin, yönetmenin, oyunculukların, senaryonun, görüntünün, özgün müziğin, sanat yönetiminin, kurgunun değerlendirileceği sinema filmleri, sinema salonlarında gösterilecek.

Ön jürinin değerlendirmesinden geçtikten sonra bu yarışmaya katılacağı belirlenen filmler alfabetik sıraya göre şöyle yer alıyor:

*) Aşk, Büyü, vs. - Ümit Ünal

*) Bilmemek - Leyla Yılmaz

*) Ceviz Ağacı - Faysal Soysal

*) Kovan - Eylem Kaftan

*) Omar ve Biz - Maryna Er Gorbach, Mehmet Bahadır Er

*) Şair - Mehmet Emin Yıldırım

*) Topal Şükran'ın Maceraları - Onur Ünlü

*) Uzak Ülke - Erkan Yazıcı

*) Uzun Zaman Önce - Cihan Sağlam.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları