Yaz sıcağında rahat uyku için ne yapmalı

Yaz aylarında bazen sıcaklık o kadar artıyor ki, rahat uyku uyumak hayal oluyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, ideal uyku için yatak odasının sıcaklığının 16-19 derece arası olması gerekiyor. O zaman akla şu geliyor? Sıcak havayla birlikte düşen uyku kalitesi nasıl artırılabilir?

Uzmanlara göre, sıcak havalarda terlemeyi önleyen pamuklu ürünler yaz aylarının favorileri oluyor. Pamuklu kumaşla üretilen nevresim takımları güçlü emiciliği sayesinde sıcak yaz gecelerinde teri emerek daha konforlu bir uyku ortamı sunuyor. Yumuşak yapısı sayesinde uykuya geçiş süresini kısaltan pamuklu ürünler rahat bir uyku ortamı sağlıyor.

Saten kumaşlar da tavsiye ediliyor. Yaz ayları için bir diğer alternatif ürün ise saten kumaşlı ürünler. Son derece ince liflerden üretilmiş pamuklu iplikler kullanılarak sık bir dokuma tekniğiyle işlenen saten nevresim takımları serinletici yüzeyi sayesinde yaz aylarında sık sık tercih ediliyor. Nevresim takımları için kullanılan mako-saten kumaşlar; parlak ve düz kumaşı sayesinde rahat bir uyku ortamı yaratıyor. Parlak yüzeyi sayesinde yatak odalarına şık bir hava katan yüzde yüz pamuk ipliğinden üretilmiş saten kumaşlı nevresim takımları, hem görüntü hem de kullanış açısından beğeniliyor.

Uzmanlar, yaz aylarında rahat bir uyku için yatak odası dekorasyonunda kullanılan renklere de dikkat etmek gerektiğini belirtiyor. Bu noktada ilk akla gelen renkler mavi ve yeşil oluyor. Her iki renk huzur veren özelliği sayesinde uykuya geçişi kolaylaştırıyor ve daha kaliteli uyku ortamı sağlıyor. Bej rengi gibi toprak tonları ise yatak odalarında doğal ve samimi bir atmosfer yaratarak, kişinin kendini daha rahat hissetmesine yardımcı oluyor. Yatak odasına tekstil ürünleri seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta  üretim kalitesidir. Tüm gece boyunca cilde doğrudan temas eden tekstil ürünleri kullanıcının sağlığı açısından önem taşıyor. Bu nedenle ürünleri seçerken öncelikle markanın güvenilirliğine ve üretimdeki kalitesine dikkat etmek gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları