Yaz düğününe fit yetiştirecek 20 günlük özel liste! Sadece birkaç adımda göbeğiniz dümdüz olacak

Yaz düğününe fit yetiştirecek 20 günlük özel liste! Sadece birkaç adımda göbeğiniz dümdüz olacak
Bahar gelince kışın alınan kiloların telaşı sarmış olabilir ancak üzülmeyin, sadece birkaç adımla göbeğiniz dümdüz olacak ve istediğiniz elbisenin içine kolayca sığacaksınız.

Hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemi bir türlü küçülmeyen göbektir. Beslenmeye ve hareket kabiliyetine dikkat etmeyen kişilerde göbek oluştuğu zaman bunun gitmesi çok zor oluyor. Ancak bazı yöntemler, göbeğin kısa sürede erimesi için uygundur. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç adım var.

low-fodmap-foods-ftr.jpg

Özellikle yazın düğün sezonu açıldığında apar topar için girebileceğiniz bir elbise arayışına girdiyseniz, yapmanız gereken sadece 15-20 gün boyunca vereceğimiz özel listeyi uygulamak olacak. Bu sayede ister kendi düğününüzde gelinliğinize isterseniz de bir tanıdığınızın düğününde en beğendiğiniz elbiseye kolayca girebilirsiniz. Üstelik göbeğinizin dümdüz olması da cabası. Yani korse takmanıza bile gerek kalmayacak. O halde neler yapmanız gerektiğine geçelim.

ÖDEM OLUŞUMUNA DİKKAT EDİN

Göbeğiniz, aşırı ödem sebebiyle de büyüyor olabilir. Vücudunuz su tutabilir, mineralleri dengesiz alıyor olabilirsiniz. Öncelikle ödemlerden kurtularak hafifleyebilirsiniz. Bunun için 20 gün boyunca işlenmiş gıdaları, paketli ürünleri, hazır yiyecekleri bir kenara bırakın. Vücudunuza fazla miktarda sodyum alıyor olabilirsiniz ve bu da ödeme neden olabilir. Üstelik bu tür sağlıksız ve katkılı yiyecekler aşırı karbonhidrat içerir.

aburcubur.webp

Bir süreliğine bu gıdaları bıraktığınızda ve 20 günlük bir süreçte tüketmemeye dikkat ettiğinizde eksikliklerini bile hissetmemeye başlayacaksınız. Hayatınızdan tamamen bile kolayca çıkarabileceksiniz. Ama kendinizi buna zorlamadan, bir süre tüketmediğinizde ödem oluşumundan kurtulduğunuzu fark edeceksiniz. Öte yandan ödem atmanızı sağlayacak maydanoz kürünü bu süreçte birkaç gün tüketerek bedeninize daha hızlı ödem atmak için yardımcı olabilirsiniz.

GLUTENİ BİR SÜRELİĞİNE KESİN

Bazı kişilerde gluten intoleransı bulunabilir ancak bunun farkına varılamayabilir. Gluten hassasiyetinizin olup olmadığını öğrenmek içinse bir iki hafta boyunca gluteni bırakmalı, glutenli yiyecekleri tüketmemelisiniz.

Ekmek, makarna, işlenmiş et, patates cipsi, alkollü içecekler, işlenmiş kahveler gluten içerir ve göbeğinizde öngörülmeyen şişlikler oluşturabilir. Bir süreliğine gluteni bıraktığınızda göbeğinizdeki değişimi gözlemleyin. Eğer şişkinlik geçerse gluten hassasiyetiniz var demektir.

BASİT BİR EGZERSİZ UYGULAYIN

Yiyeceklerinize dikkat etmeniz tek başına yeterli olmayacaktır. Bu yoğun tempoda spor yapamamanız da oldukça anlaşılabilir bir durum. Ancak kararlı olup sadece 20 gün boyunca etkili ve zorlamayan egzersizler yaparsanız değişimi hemen fark edeceksiniz. Bir aya kalmadan dilediğiniz elbisenin içine nasıl kolay girebileceğinizi fark edeceksiniz.

egzersiz.jpg

Üstelik bir miktar egzersiz yapmak, geç başlamak veya kısa süre boyunca devam ettirmek, hiç yapmamaktan çok daha iyidir. Bilmelisiniz ki yerleşen yağ hücrelerini parçalayıp kasa dönüştürmek gerekiyor. Yağ hücrelerini parçalayabilmek için kaslara oksijen gitmesi ve hareket etmek şart. Çok kısa bir sürede toparlamak için biraz harekette fayda var.

YETERLİ MİKTARDA SIVI TÜKETİN

Bedeninizi beslemek için suyun önemini de unutmayın. Sağlıklı şekilde ödem atmanın yollarından biri de vücudu susuz bırakmamak. Susuz kalan beden, strese girerek vücuttan atılması gereken suyu da tutacak, kendini ödeme teslim edecektir. Bu sebeple su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Mutlaka yeterli miktarda su almalısınız.

yeterli-sivi.jpg

DÜZENLİ UYKU VE DİNLENME SAATİ

Yedikleriniz kadar yaptıklarınız da önemli. Her ne kadar beslenme alışkanlıkları, su içmek önemli olsa da göbeği eritmenin en etkili yollarından biri vücudu stresten uzak tutmak ve bunun için de yapmanız gereken düzenli uyumaktır.

Uykusunuz düzenli uyuyup her zaman uykusunu alan kişiler daha dinç, fit ve sağlıklıdırlar. Az uyuyarak veya olması gerekenden fazla uyuyarak vücudunuzdaki ödemi ve şişliği artırabilir, yağlı bedene sahip olabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka düzenli uyuyun.

uyku.jpg

Göreceksiniz, 20 günün sonunda tüm bu yapılacaklara ek olarak uyku düzeninizi de sağladığınızda oldukça fit bir bedene kavuşacaksınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.