Yargıdan damsız girilmez kararı

Yargıdan damsız girilmez kararı
Eğlence mekanlarında uygulanan 'damsız girilmez' politikası, son yaşanan bir olayla birlikte yargıya taşındı ve alınan kararla gündem oldu.

Haber Global'de yer alan habere göre, bazı mekanlarda 'damsız girilmez' uygulaması devam ediyor ve bu durum eğlence mekanlarına gidenleri ikiye bölmüş durumda.

Mikrofon uzatılan bir kadın vatandaş, "Hem bir işletmeci olarak, hem bir kadın olarak bu uygulamanın devam etmesi taraftarıyım" derken, bir erkek vatandaş ise "Sistem devam etmemeli. Eşitsizlik yaratıyor. Toplumun dengesini bozuyor aslında. Pozitif ayrımcılığa kaçıyor" şeklinde görüş belirtti.

Eğlence mekanlarındaki 'damsız girilmez' uygulaması eşitsizlik tartışmalarına neden oldu ve bu durum yargıya taşındı.

raw-39damsiz-girilmez39e-ayrimcilik-davasinda-son-soz-yargitay39in-761641276.jpg

Ankara Barosu tarafından düzenlenen etkinlikte, eğlence mekanındaki organizasyona tek başına gelen erkeklerin alınmayacağı açıklandı ve bu durum mahkemeye taşındı.

Mahkeme, Ankara bölge idare mahkemesi tarafından 'damsız girilmez' uygulamasına izin verildiği açıklandı. Bu karar kamu düzeni ve güvenliği açısından kamusal yararla ilişkilendirildi.

Konuyla ilgili olarak vatandaşlar arasında farklı görüşler mevcut.

Mikrofon uzatılan bir genç erkek vatandaş, "Çift gelenler var, tek gidenler de var. Damsız girilen mekanlarda bazıları problem çıkarabiliyor" derken, bir genç kadın vatandaş ise "Yurt dışında da damsız girilen mekanları gidip deneyimlemiş biri olarak kesinlikle bu uygulamanın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-02-22-150240.pngAncak bazı vatandaşlar, eğlence mekanlarında 'damsız girilmez' uygulamasının sıkıntılara yol açabileceğini ve bu konunun işletmeler tarafından dikkate alınması gerektiğini belirttiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.