Yapı ve ruhsat işlemleri dijitale aktarılıyor

Yapı ve ruhsat işlemleri dijitale aktarılıyor
İzmit Belediyesi, 1 Ocak 2024'ten itibaren imar ve yapı ruhsat işlemlerini dijital platforma taşıyacak.

Bilgi İşlem Müdürlüğü Yazılım ve Otomasyon ekibi ile iş birliği yapan bir firma tarafından geliştirilen bu sistem, vatandaşlara ve mimarlara büyük kolaylıklar sağlayacak.

Sistem, TMMOB bileşenlerine tanıtıldı ve toplantıda gelecek güncellemeler için katılımcıların geri bildirimleri alındı. Dijitalleşen yapı ruhsat süreci, vatandaşların her yerden ve her zaman başvuru sürecini takip etmelerini, eksik evrakları tamamlamalarını ve güncellemelerini, belediyeden geri bildirim alabilmelerini mümkün kılacak, belediye hizmet binasına gelme ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Ayrıca, zemin durum, imar durum, mimari ön inceleme, yapı ruhsatı ve zemin etüt belgelerinin takibi de dijital ortamda yapılacak. Bu hizmetle imar ve yapı işlemleri hızlanacak, fazla kağıt kullanımının azalmasıyla tasarruf sağlanacak. Sistem üzerinden e-posta ve SMS geri bildirim seçenekleri, vatandaşları süreçteki ilerlemeler hakkında anında bilgilendirecek. E-iskan ve e-ekspertiz uygulamalarının geliştirilmesi devam ederken, bu uygulamaların da önümüzdeki dönemlerde devreye alınması planlanıyor.

aw098151-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.