Yaban keçileri kayıt altına alındı

Yaban keçileri kayıt altına alındı
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 70 kişilik envanter ekibi yaban keçilerinin tespitini gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda envanter çalışması yapıldı. Bu çalışma sonucunda bin 632 yaban keçisi tespit edildi. Tespit edilen Capra aegagrus denen yaban keçileri 47 dişi, 334 yavru ve 551 erkek olarak kaydedildi.

Sürdürülebilir av yönetimi kapsamında koruma altındaki bölgelerde envanter tekniklerinin sağlıklı ve etkin bir şekilde uygulanması adına Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla İlleri personelinden, 20 araçlık ve 70 kişilik envanter ekibi bir araya getirildi.

aw097527-02.jpg

DOĞRUDAN GÖZLEM VE DRONLARLA TARANDI

Bölge Envanter Ekibine, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, Orman Mühendisi Hakan Körbalta, Ziraat Mühendisi Davut Polat tarafından karaca, yaban keçisi, kızıl geyik ve alageyik türlerine yönelik envanter yöntemleri ve uygulamaları, koruma ve izleme çalışmaları, av turizmi konularında Muğla Datça Kovanlık Tabiat Parkında eğitim verildi.

Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü ve Muğla Şube Müdürlüğünün koordine ettiği 70 kişilik envanter ekibi tarafından doğrudan gözlem yöntemi ve biri termal kameralı olmak üzere 3 adet dron ile gerçekleştirilen envanter sonucunda 1632 yaban keçisinin tespiti gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.