WhatsApp'tan yeni güvenlik önlemi: Artık e-posta ile doğrulama isteyecek

WhatsApp'tan yeni güvenlik önlemi: Artık e-posta ile doğrulama isteyecek
WhatsApp, kullanıcıların hesaplarını güvende tutmalarına yardımcı olacak yeni güvenlik özelliğini test ediyor. WhatsApp, alternatif hesap doğrulama seçeneği sunacak.

donanimhaber.net'te yer alan bilgilere göre, WhatsApp kişilerin hesaplarını e-posta adresi kullanarak korumalarını sağlayacak yeni bir güvenlik özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, geliştirilme aşamasında ve sınırlı sayıda kullanıcıya açık.

E-POSTA İLE DOĞRULAMA İSTEYECEK

WhatsApp, hesabınızı koruma, aynı zamanda da doğrulama işlemi için yakında e-posta adresinizi isteyecek. Ancak, bu özelliğin nasıl çalışacağına ilişkin net bir bilgi henüz yok. WhatsApp’ta "doğrulama kodu gelmiyor" sorununa bir çözüm olacak mı, WhatsApp’a e-posta ile giriş seçeneği gelecek mi, yoksa yalnızca hesap güvenliği için ek bir katman mı olacak belli değil. Bu özelliğin iki adımlı doğrulamayı ayarlarken e-posta adresi eklemeyi gerektiren özellikten farklı olduğunu belirtelim.

Yeni güvenlik özelliği, WhatsApp’ı yeni bir cihaza yüklerken sunucu veya ağ sorunları nedeniyle doğrulama kodunun gelmediği durumla karşılaşıldığında faydalı olabilir. E-posta ile doğrulama seçeneği, WhatsApp Android beta sürümde (v2.23.16.15) ortaya çıktı. Özellik, hâlâ geliştirilme aşamasında olduğundan yakın zamanda herkese açılması pek olası değil.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.